Op 1 februari verzorgt Samantha een online jaarfeest voor de Godin Brigid.
Op 1 februari verzorgt Samantha een online jaarfeest voor de Godin Brigid.
Shoppen in Nieuw Helvoet

De Lichte Wereld en de Godin

Algemeen 856 keer gelezen

Hellevoetsluis - Al jaren begeeft Samantha Harteveld zich op het pad van spiritualiteit en inspireert ze mensen hun eigen spiritualiteit te vinden, op de manier die bij hen past. Je kent haar misschien van De BoeddhaBoom, dat leuke winkeltje op de Rijksstraatweg. De laatste jaren vind je haar op Feel Good Fairs, bijeenkomsten en online met haar webshop en online evenementen.

Sam heeft special spirituele interesse voor de natuurreligie zoals het in oude tijden werd beleefd, met veel aandacht voor Moeder Aarde, de Godin. Ze doet zelfs een opleiding voor priesteres van de Godin, in Glastonbury (Verenigd Koningkrijk), wat je misschien kent als Avalon uit de tijd van Koning Arthur en zijn priesteres-zuster Morgaine. Hierin staat het leven in het ritme van de natuur centraal, zoals het in oude tijden ook deed. Moeder Aarde wordt al sinds mensenheugenis vereerd als leven-gevend en een bron van wijsheid en inspiratie. Op dit moment lijkt er een opleving te zijn van interesse in de vrouwelijke aspecten van Goddelijkheid, waarschijnlijk gedreven door een verlangen dichter bij de natuur te leven.

Sam organiseert o.a. seizoensvieringen, met aandacht voor de tijd van het jaar die zich aandient. Dit wordt ‘het jaarwiel’ genoemd: waarbij het jaar in 8 seizoenen is verdeeld. Aan het begin van ieder seizoen wordt een jaarfeest gevierd, waarbij het oude seizoen wordt afgesloten en het nieuwe binnengehaald. Het doel hiervan is om je te verbinden aan het ritme van de natuur, te ontdekken dat in jezelf dezelfde dingen gebeuren als in de natuur (behoefte aan stilte, bv, of juist een verlangen om naar buiten te gaan).

Wil jij ook meer weten over de oude gebruiken? Of wil je je verdiepen in de manier waarop de Godin verschijnt door het jaar heen? Sam geeft, naast vieringen, ook de jaartraining ‘Het Jaarwiel in het Licht van de Godin’. Voor de jaartraining die start eind januari kun je tot 17 januari inschrijven. Op 1 februari verzorgt ze een online jaarfeest voor de Godin Brigid, en later dit jaar volgt er nog een start van een jaartraining. 

Wil je meer weten? Kijk op www.DeLichteWereld.nl of op de socials van De Lichte Wereld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant