Een mooi en gepast afscheid van Ernst Bonten (Foto: Wil van Balen)
Een mooi en gepast afscheid van Ernst Bonten (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Motoren bij afscheid in stijl van Ernst Bonten

Algemeen 5.991 keer gelezen

Hellevoetsluis - De laatste jaren, maanden en weken telde Ernst Bonten af bij zijn werkgever ECT. Wat zouden hij en zijn vrouw Christine gaan genieten van zijn pensioen dat in augustus zou ingaan. Motorrijden was hun lust en leven.

Om te beginnen stond er een lange motorreis op de planning. Minimaal drie maanden zou het stel op pad gaan, onder andere Kroatië en de Provence stonden op het reisschema.

Helaas liep het heel anders. In mei zat Ernst thuis bewusteloos in zijn stoel. Een eerste gedachte was epilepsie, maar al snel kwam er daarna een slecht bericht: een hersentumor was de oorzaak. In plaats van feestvieren en reizen moesten de plannen danig worden bijgesteld.

Uiteindelijk heeft Ernst zijn strijd niet kunnen winnen.

Maandag 4 januari kwamen ruim 60 motoren van de Intruder Owners Club Holland, samen met collega’s, naar de Meidoornstraat om Ernst te begeleiden tijdens zijn laatste rit.

Het Provinciehoofd Zuid-Holland vertelt dat er ook motorrijders uit Noord-Holland zijn gekomen en zelfs enkele uit Limburg! “Met een ‘ruig vessie’ zien we er misschien apart uit, maar wij zijn gewone mensen met een goed hart van een gezellige vereniging. Bij ons rijden vrouwen en kinderen ook mee en we maken hoofdzakelijk toerritten. Iedere provincie zet er een uit en dan komen we op de mooiste plekken. De vereniging heeft 870 leden.”

De kist met daarin het lichaam van Ernst werd op het zijspan van een 80 jaar oude Harley-Davidson geplaatst. De berijder van deze Harley komt uit Ermelo. Op onze vraag of het onderweg niet koud was, antwoordt hij dat de motor op de trailer is gebracht. “Het is al een oude dame en die moet je niet plagen op de snelweg,” vertelt hij.

Vervolgens vertrok de stoet naar Crematorium Hoeksche Waard. Daar konden tachtig mensen aanwezig zijn bij de afscheidsplechtigheid.

Onze fotograaf kreeg toestemming van de familie om foto’s te maken. Wij wensen alle betrokkenen heel veel sterkte toe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant