Afbeelding

Scholen van EduMare nauw betrokken bij samenleving

Algemeen 755 keer gelezen

Onderwijsgroep EduMare is sinds 1 augustus van dit jaar het samenwerkingsbestuur voor primair onderwijs op Voorne-Putten en Rozenburg dat is ontstaan uit de fusie van vier schoolbesturen. De onderwijsgroep en de 30 aangesloten scholen hebben hiermee hun krachten gebundeld om samen een nog betere invulling te kunnen geven aan wat scholen en kinderen nodig hebben. 

Een nauwe betrokkenheid bij de samenleving is dan ook een van de speerpunten van onderwijsgroep EduMare. Zo steunen zij juist nu in Coronatijd lokale ondernemers.

Breed gedragen fusie

In de afgelopen jaren besloten vier schoolbesturen (Stichting Floréo, Onderwijsgroep PRIMOvpr, Stichting Samenwerkingsscholen Voorne-Putten en Regio en VCO De Kring) om meer samen te werken. Dit deden ze om beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van scholen en de kinderen. De reacties van de scholen waren positief en ook voor ouders, kinderen en andere belanghebbenden werden steeds meer mooie onderwijskansen zichtbaar. Reden genoeg om dit door te trekken in een breed gedragen fusie.

Samen maken we het verschil

Nu we de tweede Coronagolf zijn ingegaan, heeft dit wederom veel impact op de scholen. Hierbij speelt onzekerheid een grote rol. Schooldirecteur Willeke Lageweg van Speciaal Onderwijs Brielle: “We realiseren ons dat dit veel van iedereen vraagt. Ongelofelijk om te zien met hoeveel inzet en flexibiliteit we het onderwijs samen toch mogelijk blijven maken. Gelukkig hoeft binnen EduMare niemand het alleen te doen. We zijn er voor elkaar en kijken naar elkaar om. Daarom is er ter ondersteuning een bovenschools Corona-kernteam in het leven geroepen. Hier kunnen scholen terecht met vragen en hoe om te gaan met aanpassingen.”

Steun voor lokale ondernemers

De feestdagen komen eraan. Door Corona ziet die periode er dit jaar anders uit dan we gewend zijn. “Net zoals ieder jaar krijgen onze 880 medewerkers, vrijwilligers en stagiaires een eindejaarattentie als blijk van waardering. Om juist nu lokale ondernemers te steunen is er gekozen voor een cadeaubon te besteden bij een lokale onderneming naar keuze. Een win-win situatie voor iedereen”, aldus Lageweg.

Voor elk kind een passende plek

Binnen EduMare werken 28 basisscholen, één school voor speciaal basisonderwijs en één school voor speciaal (voortgezet) onderwijs vergaand met elkaar samen. Hierbij is er volop ruimte voor diversiteit met behoud van de christelijke, katholieke, openbare en samenwerkingsidentiteit. De scholen bieden samen een breed palet aan onderwijsconcepten, zodat er voor elk kind een passende plek te vinden is. Meer weten over EduMare en de scholen? Neemt u eens een kijkje op de recent gelanceerde website: www.edumarevpr.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant