Erik den Adel, voorzitter van toerclub WTAC Waterstad, overhandigt het ingelijste shirt aan Frank Weeda, samen met Levi van den Berg ondernemers van Weeda Van den Berg Fysiopraktijken. Foto Theo van Kralingen.
Erik den Adel, voorzitter van toerclub WTAC Waterstad, overhandigt het ingelijste shirt aan Frank Weeda, samen met Levi van den Berg ondernemers van Weeda Van den Berg Fysiopraktijken. Foto Theo van Kralingen.

Weeda van den Berg Fysiopraktijken verder met Waterstad

Algemeen 895 keer gelezen

Hellevoetsluis- De praktijkeigenaren Frank Weeda en Levi van den Berg van Weeda Van den Berg Fysiopraktijken hebben het sponsorcontract met WTAC Waterstad overgenomen van Waasdorp Fysiotherapie. Eric Waasdorp, die sinds januari geniet van een welverdiend pensioen, was voorheen de niet weg te denken hoofdsponsor van de Hellevoetse toerclub.

Dan Rolandus

De overname van het sponsorcontract kreeg onlangs bij Weeda Van den Berg Fysiopraktijken aan de Haring 2 in Hellevoetsluis nog een heuglijk tintje toen voorzitter Erik den Adel het nieuwe ingelijste wielershirt, met de nieuwe sponsornaam, overhandigde aan de heren Weeda en Van den Berg. We zijn bij WTAC Waterstad heel blij dat deze jonge enthousiaste fysiotherapeuten het sponsorcontract hebben overgenomen van Eric Waasdorp en we hopen met Weeda Van den Berg Fysiopraktijken op een lange samenwerking'', sprak de gelukkige voorzitter Erik den Adel.

Normen en waarden
De Wieler- Toer- en ATB Club Waterstad (WTAC Waterstad) uit Hellevoetsluis is op 30 oktober 1992 opgericht in het clubgebouw van de postduivenvereniging aan de Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn. Vandaaruit trok de Hellevoetsluis wielerclub in bij korfbalvereniging 't Capproen aan de Martin Luther Kinglaan. Sinds eind 2019 is de WTAC Waterstad weer teruggekeerd in Nieuwenhoorn wederom aan de Rijksstraatweg, maar nu haar onderkomen heeft bij voetbalvereniging Nieuwenhoorn. ‘'Waterstad is naast het sportieve gebeuren bovenal ook een ontmoetingsplaats'', gaat Erik den Adel verder. ‘'Natuurlijk met een sportieve achtergrond verdeeld over ieders kunnen, maar het is een échte club waar mensen elkaar ontmoeten. Het is ook een vereniging waar naar elkaar wordt omgezien. Niet alleen tijdens de tochten die we fietsen maar vooral ook daarnaast. Er wordt ontzettend veel gelachen en ondernomen waardoor het aantal anekdotes inmiddels niet meer te tellen zijn. Daarnaast heeft Waterstad normen en waarden hoog in het vaandel staan.'' De Hellevoetse toerclub is een bloeiende vereniging, die het aantal toerfietsers sterk ziet toenemen. ‘'Doordat er zich steeds meer jongeren aanmelden zie je de gemiddelde leeftijd behoorlijk dalen'', vervolgt Pieter de Korte. ‘'Een belangrijke ontwikkeling, die wij toejuichen. De leden kunnen naar gewenste gemiddelde snelheden kiezen uit vier groepen. Wanneer er geen toertocht is georganiseerd, dan kan er altijd een trainingsrondje worden gefietst. De trainingsritten op de maandagavonden zijn vorig jaar op initiatief van enkele enthousiaste leden gestart. Uitermate geschikt voor fietsers die al jaren met de plannen speelden om in groepsverband en met voorrijders te gaan fietsen. Deze avonden werden ook dit jaar weer met een grote opkomst verblijd. Een groep bestaat hoofdzakelijk uit beginners met enkele ervaren fietsers. De toertochten op woensdagavond zijn voor de gevorderde fietsers, die een gemiddelde van boven de 30 kilometer per uur rijden. De donderdagavonden zijn geschikt voor de snelle dames en heren. Zo zie je, elke toerfietser kan zich aansluiten bij zijn of haar gewenste snelheidsgenoten.'' WTAC Waterstad is een levendige vereniging, die ook verder kijkt dan de regiokalender voor toerfietsers. Zo organiseerde de club ook meerdaagse ritten in Limburg. ‘'De meerdaagse in Limburg stond dit jaar ook op de kalender, maar door het coronavirus moest deze worden geschrapt. Hopelijk kan deze in 2021 wel doorgaan. Hetzelfde gold voor de Avond Fiets 4-Daagse. Elk jaar een groots evenement, maar deze kon dit jaar helaas ook niet doorgaan.''

Uit de krant