Afbeelding

Beleef de natuur op Voorne!

Algemeen 214 keer gelezen

Wilt u ook eens meemaken welke natuurschatten er op Voorne te zien zijn? Dan is dit nu uw kans. Op zaterdag 29 augustus 2020 organiseert de KNNV Afd. Voorne een aantal excursies die verschillende aspecten van de natuur belichten.

Voor alle excursies is aanmelden verplicht!

Deze excursies zijn:

08.30 -10.30 uur Muizenexcursie. Maximumaantal deelnemers 10. Verzamelen op de parkeerplaats bij restaurant de Duinrand, Strandweg 4, Oostvoorne.

Tijdens deze excursie worden door de zoogdierwerkgroep van onze afdeling o.l.v. Jan Alewijn Dijkhuizen de muisvriendelijke inloopkooitjes gecontroleerd op de aanwezigheid van muizen. We hopen u verschillende muizensoorten zoals bijvoorbeeld de veld-, bosmuis en bosspitsmuis te laten zien. Misschien komen we ook nog rosse woel- en dwergmuizen tegen.

10.30 - 12.30 uur Vogelexcursie. Maximumaantal deelnemers 15. Verzamelen bij de carpoolplaats bij de kruising van de N57 en de Zwartedijk. Van hieruit gaan we o.l.v. Hans op den Dries naar de nabijgelegen Strypse Wetering.

Enkele jaren geleden is langs de Strype een waterberging gerealiseerd om wateroverlast in de polders te voorkomen. Dit kreekherstelproject was ook interessant voor natuurontwikkeling. In het gebied wemelt het van de water- en weidevogels. We gaan hiervan zoveel mogelijk soorten proberen te zien. Neemt u uw verrekijker zeker mee. De excursieleider zal zorgen voor een telescoop.

13.30 - 15.30 Vlinderexcursie. Maximumaantal deelnemers 8. Verzamelen bij het BC Tenellaplas, Duinstraat 12a, Rockanje

O.l.v. Ria Mellegers gaan we de vlinders op de Heveringen en rond de Tenellaplas bekijken. Het is een gevarieerd terrein met kruidenrijke graslanden. Hier kunnen we o.a. het bruin zandoogje, oranje zandoogje en koevinkje verwachten.

Zij allen hebben diverse grassen als waardplant (een waardplant is de plant waar de vlinder zijn eitjes op legt). Ook is dit terrein gunstig voor bijvoorbeeld het icarusblauwtje. In de meer beboste stukken kunnen we weer andere soorten verwachten, zoals het bont zandoogje, waarvan het mannetje vaak een territorium bezet langs bospaden. Met wat geluk kunnen we nog diverse andere soorten waarnemen.

21.00 - 23.00 uur Muizenexcursie. Maximumaantal deelnemers 10. Verzamelen op de parkeerplaats bij restaurant de Duinrand, Strandweg 4, Oostvoorne.

Voor bijzonderheden zie de excursie van 08.30 uur.

Voor alle excursies geldt dat u zich dient aan te melden via e-mailadres excursie.knnv@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant