Afbeelding
Wil van Balen
Koop Lokaal

Genieten van het allerbeste vlees bij Steakhouse de Moriaan

Algemeen 3.917 keer gelezen

Eigenaar Jan Maasdam heet ons hartelijk welkom in het gloednieuwe Steakhouse aan de Moriaanseweg. Samen met gastheer Marcel van den Nieuwendijk vertelt hij over het hoe en waarom van dit gezellig ingerichte en volledig nieuwe restaurant. Inderdaad nieuw, want de gehele inrichting is nieuw, de eigenaar is nieuw, de staf is nieuw en de menukaart is nieuw!

Jan: “Eigenlijk wil ik maar één ding en dat is dat onze gasten het hier naar hun zin hebben dat ze na het eten gezellig blijven hangen.”

Maar eerst terug naar het begin. Steakhouse de Moriaan opende de deuren op vrijdag 5 juni jl. De periode daarvoor werd er bezorgd en kon er afgehaald worden. “Nu we weer open mogen, is het bezorgen gestopt, afhalen blijft mogelijk binnen ons concept”, vertelt Marcel over de huidige stand van zaken. “We zijn geopend vanaf 12 uur en verzorgen lekkere lunches en diners. Maar ook voor een gezellige borrel kan iedereen bij ons terecht. Er zijn drie bieren op de tap: Heineken, lekker abdijbier van Affligem en een seizoensbier. Op dit moment is dat Brand IPA.”

De plek waar de Moriaan is gevestigd kent een lange geschiedenis. Jan Maasdam kan hierover meepraten, want hij is pakweg 100 meter verderop geboren. Daar stond toen nog een molen aan de Moriaanseweg West. “Er zat hier eerst een kruidenier, later een groenteboer en vervolgens een café 'De Herberg' genaamd. Het café werd eetcafé Lydia en daarna zat hier de Gulle Schranserij. En nu wij dus, met een volledig nieuw interieur en personeel. We hebben de boel hier letterlijk opnieuw opgebouwd en willen alle Hellevoeters graag laten zien wat we hier hebben neergezet.”

Steakhouse de Moriaan werkt graag met lokale leveranciers. “Daar zit echt kwaliteit hoor”, zegt gastheer Marcel. “Wat je van dichtbij haalt, is niet te versmaden”, om een bekend spreekwoord maar eens te verbasteren. Het begon al bij de nieuwe inrichting, die is van Moerman Meubel promenade. Het pand werd geschilderd door OCS (Orgers) met coating van Van Rossum Wonen en Brugmans van VPBS zorgde dat er “spanning” in de tent kwam.  De producten die worden ingekocht, komen zo veel als mogelijk van leveranciers uit de omgeving. De wijnen zijn van Jimmy’s Wine Trade. Jimmy Keemink en Ritchie Keemink zorgen er voor dat er bij ieder gerecht heerlijke wijnen geserveerd kunnen worden. Het brood komt van bakkerij Klok en Serdar levert bijvoorbeeld de gemarineerde olijven.”

Specials

Als enige op heel Voorne-Putten staat er bij Steakhouse de Moriaan een Chateaubriand op de kaart. De favoriet van gastheer Marcel zijn de spareribs in de smaken pittig, knoflook en zoet. “Ik garandeer je dat het vlees zo van het bot afvalt”, zegt hij hierover. De koks, Boris, Nikos en Dominic, zijn fan van het sharing is caring concept. “Lekker een grote schaal op tafel en samen hiervan eten wat je lekker vindt.” Gastdame Daniella is meer van de gegratineerde 'Schnitzel en de Duitse biefstuk'.

Maar ook de shaslick is een aanrader, net als de Schnitzel de Moriaan. De ossenhaas carpaccio wordt door veel gasten genoemd als positieve uitschieter. De kok vertelt ons: “Wij gebruiken Zuid-Amerikaans en dat is het beste vlees van de hele wereld. Op de uitgestrekte pampa's lopen vrij grazende kuddes en er is daar een lange traditie van veehouderij, dus een perfecte combinatie voor een reusachtig lekker stuk vlees.”

Team

Bedrijfsleider Marcel vertelt dat er in korte tijd een supergoed team is ontstaan in Steakhouse de Moriaan. “Van bediening tot de afwasploeg, iedereen zet zijn beste beentje voor en dat zie je terug in ons restaurant. Demi is net als gastvrouw Daniella super vriendelijk en zij heeft vanaf dag 1 dat we hier zijn begonnen super meegeholpen met de opbouw. En laten we Mike niet vergeten, serieus, we hebben hier een mooie ploeg personeel.”

Groepen

Het achterste deel van het restaurant is uitermate goed geschikt om groepen te ontvangen. Sportverenigingen maken hier al dankbaar gebruik van. Ben je kampioen met je team of wil je gezellig eten als seizoensafsluiting, spreek dan af bij Steakhouse de Moriaan! 'Daarbij zijn we bezig met een leuk idee uit te werken in samenwerking met Tivoli Theater. 's Middags een kinderfeestje in de achterzaal met frites en snacks en als afsluiter een leuke film in Tivoli Theater of andersom. Ook een lunch voor de pappa en mamma’s, terwijl de kinderen genieten van een film bij Tivoli behoren tot de mogelijkheden. Alles tezamen met een leuke korting. We komen daar volgende week op terug.'

Cadeaubon

Hoe leuk is dat? Een cadeaubon om weg te geven van Steakhouse de Moriaan. U mag zelf het bedrag invullen dat  u wilt geven aan uw geliefde, vriend(in) of naaste. U krijgt de cadeaubon mee in een nette enveloppe.

Reviews

Sinds de opening op 6 juni zijn er al heel wat mensen komen kennismaken met het nieuwe restaurant. Een blik op de reviews laat zien dat Marcel en zijn mensen op de goede weg zijn: ‘Een ware aanwinst voor Hellevoetsluis! Voortreffelijk eten in zeer royale hoeveelheid. Gedurende de openingsmaanden juni/juli een heerlijk en origineel gratis  voorgerecht van het huis welke we echt een pluspunt vonden. Daarnaast zeer vriendelijk personeel! Het restaurant is tevens niet meer terug te herkennen vergeleken met hoe het er voorheen uitzag. Een heel gezellige, chique, ruimtelijke inrichting en echt alles in een fris nieuw jasje gestoken, zelfs de stoelen zitten voortreffelijk! Kortom, een dikke 10 voor "De Moriaan"!! Absolute aanrader. Goede prijs kwaliteit. ‘Een aanrader! Lekker eten, prima verzorgd met verse salade en gegrilde groente! Zelfs de servetten waren niet vergeten! Voor herhaling vatbaar!’

Samengevat: bij Steakhouse de Moriaan is het puur genieten van het allerbeste vlees tegen een schappelijke prijs. Het is een restaurant met de beste producten en alles uit eigen keuken, dat zorgt voor smaak en kwaliteit!

Steakhouse de Moriaan
Moriaanseweg West 46
3222AD Hellevoetsluis
Reserveren telefoon: 0181 - 89 89 33, of via www.steakhousedemoriaan.nl
Openingstijden: Woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur. Ivm de overheidsmaatregelen zijn er 2 zittingen: Van 16.45 – 19.15 uur en van 19.30 - sluiting. Maandag en dinsdag (voorlopig) gesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant