Afbeelding
Een gesprek met...

Een gesprek met Lauret Tromp

Algemeen 824 keer gelezen

Sinds 2010 actief als vrijwilliger bij Scouting Hellevoetsluis is Lauret Tromp helemaal thuis in Fort Haerlem in de Vesting als voorzitter. In 2007 verhuisde zij met haar gezin voor het werk van haar man naar Hellevoetsluis. En zocht zij haar weg via vrijwilligerswerk.

'Mijn man werkte als loods in de haven van Rotterdam. Voor zijn werk zochten we vanuit Dordrecht een plek om dichterbij de haven te wonen. Eigenlijk hadden we niet echt direct een voorkeur. Het had zomaar Oostvoorne of Brielle kunnen worden, maar we vonden ons huis in Hellevoetsluis. Ik leerde mijn man kennen toen ik als jonge vrouw als vrijwilliger actief was op de gaffeltopzeilschoener schip 'de Eendracht'. Een mooie driemaster, zeilschip, waarmee iedereen vanaf vijftien jaar kennis kan maken met varen op zee en verder ook te charteren is voor bijvoorbeeld een bruiloft of groepsreizen. Ik stapte daar aan boord toen ik zelf mee wilde varen vanuit Scheveningen naar Portugal. En dat ik vaak open en enthousiast ergens op af stap werd gezien door de bemanning die me vervolgens vroegen of ik aan boord wilde komen helpen. Ik werkte in die tijd als directiesecretaresse en samen met mijn zus haalde ik mijn motorrijbewijs. Toch ben ik altijd enthousiast geweest over zeilen. Nadat ik mijn man tegenkwam en we kinderen kregen heb ik ervoor gekozen huismoeder te worden en daar heb ik nooit spijt van gehad. Met het beroep van mijn man is de thuissituatie een belangrijke ondersteuning. Bovendien bleef ik als vrijwilliger aan boord van 'de Eendracht'. Ik werd kwartiermeester en gaf leiding aan de wacht. Bijna dertig jaar ben ik bij 'de Eendracht' betrokken geweest. Wij hielden als gezin rekening met het werk van mijn man. Nu is hij met pensioen. Ik rij al heel lang niet meer samen met mijn zus op de motor maar tegenwoordig wel samen met mijn man. Hij is betrokken bij alles wat ik doe en geniet nu van zijn pensioen.

Ik ben een teamplayer en vind het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn. Mensen in hun waarde laten vind ik zo belangrijk. Toen we naar Hellevoetsluis verhuisden wilde mijn zoon graag bij de scouting. In 2010 werd ik zelf actief bij Scouting Hellevoetsluis bij het PR team. Ik hielp mee flyers en informatieboekjes te maken, stukken schrijven voor het internet, en ik vond het leuk het enthousiasme van de kinderen te vangen in een foto. Mijn dochter had al snel gezien bij de Scouting, maar mijn zoon is langer gebleven. Hij is nog steeds actief als teamleider. Ondertussen groeide ik naar functie van secretaris en ben ik sinds 2016 actief als voorzitter. Voor die functie word je gekozen en ik vind het een mooi compliment dat ik dit mag doen. Maar we doen het allemaal vooral met zijn allen. Ik ben altijd op de scholen van mijn kinderen actief geweest en sinds een paar jaar bibliotheekmedewerkster en examen secretaris geworden op een school in Brielle. Dat was een leerzame periode die ik na dit schooljaar ga afsluiten. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ga mijn collega's missen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant