Voor de scouting is het belangrijk dat een vrijwilliger het leuk vindt om dingen uit te leggen en zelf nieuwe dingen wil leren.
Voor de scouting is het belangrijk dat een vrijwilliger het leuk vindt om dingen uit te leggen en zelf nieuwe dingen wil leren.

Scouting Hellevoetsluis ook weer van start

Algemeen 806 keer gelezen

Hellevoetsluis - Scouting Hellevoetsluis kan sinds kort weer van start met de opkomsten voor de groepen tot 18 jaar. Door de opkomsten buiten te organiseren, zich houdend aan de richtlijnen vanuit het RIVM kunnen de activiteiten, de kinderen en de begeleiders weer bij elkaar worden gebracht.

Jochem van Waarden, 22 jaar, is een van de begeleiders en al sinds zijn kindertijd betrokken bij de Scouting. Hij kwam als kind bij de scouting en is nog altijd betrokken. Inmiddels studeert hij in Vlissingen voor Maritiem officier. Een beroep dat hij onder andere koos doordat hij via de scouting kennis maakte met zeilen. Bij de scouting kunnen kinderen spelenderwijs kennis maken met land- zee en lucht verkennen. Alle spelthema's worden met elkaar gedaan waarbij gezelligheid voorop staat. Er zijn verkleedpartijen, toneelstukken, kampvuur avonden, logeer avonden, en er kan meegedaan worden aan wedstrijden.

Er ontstaan veel vriendschappen en er is een familiegevoel. Jochem zegt daarover: "We hebben de afgelopen vijf weken iedereen echt gemist. Toen bleek dat het weer kon hebben we veel overleg gehad met alle vrijwilligers zodat we met elkaar en veel motivatie en plezier in deze tijd tot de eerste sprankelende opkomst zijn gekomen. Deze vond vorige week zaterdag plaats en omdat scouting vooral een plek is waar vrienden elkaar treffen was iedereen erg blij elkaar weer te kunnen zien."

Voor de Bever en Welpen groepen worden nog vrijwilligers gezocht. Momenteel vinden alle activiteiten buiten plaats en bij regen kan het voorkomen dat een opkomst niet door kan gaan. Kinderen tussen vijf en tien jaar oud ondernemen in deze groepen tal van activiteiten. Vrijwilligers zijn daarbij van harte welkom. Voor de scouting is het belangrijk dat een vrijwilliger het leuk vindt om dingen uit te leggen en zelf nieuwe dingen wil leren. "Per team kijken we naar wat er nodig kan zijn om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Daarom bieden we via de scouts academie cursussen aan waar vrijwilligers gebruik van kunnen maken. Vrijwilligers vinden zo hun eigen plek en kunnen vooral zichzelf zijn. Het komt regelmatig voor dat alle medewerkers van de scouting, waar de vrijwilligers bij horen, samen gezellig een dag afsluiten met een barbecue of bijvoorbeeld met elkaar gaan zeilen. We gaan flexibel met onze vrijwilligers om. We rekenen op elkaar, en houden rekening met elkaar."

Elke zaterdag is er tussen 10.00 en 12.00 uur gelegenheid om in Fort Haerlem in de Vesting een kijkje te gaan nemen waar de scouting actief is. Ouders met hun kinderen zijn van harte welkom en wie vrijwilliger wil worden ook. Aanmelden als vrijwilliger kan via Eric Meerman: Eric@scoutinghellevoetsluis.nl Meer informatie kunt u vinden op: www.scoutinghellevoetsluis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant