Drukte op de polderwegen tijdens de spits.
Drukte op de polderwegen tijdens de spits. Foto: Wil van Balen

Gevaarlijke verkeerssituatie in de polder door omleidingsroute

Algemeen 2.335 keer gelezen

Hellevoetsluis - Aan de Dijkweg, Willem Rosenweg en de Mosterdweg in de polder tussen Hellevoetsluis en Brielle scheuren dagelijks vele auto's heen en weer.

"Dat de Rijksstraatweg onder handen wordt genomen dat is helemaal goed dat was ook erg onveilig", vertelt Tamara Dijkshoorn-Bultink. Zij woont met haar gezin op een boerderij aan de Dijkweg.

Er werd echter besloten het verkeer via een van de omleidingsroutes door de polder te leiden vanuit Brielle naar Hellevoetsluis en vice versa in plaats van via de N57. "Mensen scheurden door de polder reden rakelings langs elkaar heen door de berm, alles werd in één week tijd helemaal kapot gereden. Een polderweg is natuurlijk niet zo breed. En behalve auto's maakten ook vrachtwagens compleet met opleggers gebruik van de omleiding. Maar het belangrijkst is dat de veiligheid van fietsers, waaronder veel scholieren, maar ook wandelaars en hardlopers in het geding is. Er wordt geen gas teruggenomen bij het passeren van langzaam verkeer."

Nadat de bewoners van deze straten hadden geklaagd bij de gemeente en Waterschap Hollandse Delta over de situatie waarbij het volgens Tamara niet duidelijk werd wie nu echt verantwoordelijk was voor het plaatsen van de omleidingsborden, zijn ze op 4 februari bij de ovonde nabij de Dijkweg in Hellevoetsluis verwijderd. Bewoners dreigden eerder, omdat ze geen gehoor kregen, dan maar zelf de weg af te zetten.

"Maar de situatie is sindsdien niet verbeterd", geeft Tamara aan, "deze weg werd al als sluiproute gebruikt als het druk is op de N57, maar nu hebben nog meer mensen dit ontdekt... dankzij de omleiding. 's Morgens en 's avonds is het echt druk, het is gewoon spits. En ook al is het een 60 km weg er wordt veel te hard gereden. Ik ga zelf via de N57 als ik mijn zoon naar school breng in Brielle omdat het gewoon gevaarlijk is geworden om door de polder te rijden.

De bewoners zien graag, dat er maatregelen worden genomen om de veiligheid van de weggebruikers te verbeteren. "Ik zou zelf graag zien dat de weg alleen voor bestemmingsverkeer wordt of een 50 km weg" zegt Tamara tot slot.

In een reactie laat Waterschap Hollands Delta weten dat de weg in beheer is van het waterschap, de omleidingsroute voor werkzaamheden is echter in handen van gemeente Hellevoetsluis. "Ik verwacht dat het verkeer, zodra de werkzaamheden aan de Rijksstraatweg beëindigd worden, weer zal afnemen op de genoemde wegen", aldus de woordvoerder van het waterschap. Gemeente Hellevoetsluis sluit zich hierbij aan en laat weten dat zij verwacht dat het sluipverkeer vanzelf weer gaat verminderen als de omleiding niet meer nodig is. "De verwachting is dat de werkzaamheden eind volgende week klaar zijn en dat de omleiding dan kan worden opgeheven" aldus de woordvoerder van de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant