Met het plan worden 180 woningen gerealiseerd.
Met het plan worden 180 woningen gerealiseerd. Foto: Wil van Balen

Enorme groei inwonersaantal Oudenhoorn door project Akkerranden

Algemeen 1.299 keer gelezen

Hellevoetsluis – Met het project De Akkerranden krijgt Oudenhoorn met 180 woningen meer op de teller een enorme impuls.

Het dorp heeft nu nog circa 1270 inwoners, maar met de komst van De Akkerranden loopt dit aantal op met een paar honderd nieuwe 'Oudenhoornaars'. Sinds de jaren 80 is er niet meer gebouwd in Oudenhoorn.

Tijdens de drukbezochte inloopavond in december bleek de belangstelling, zoals verwacht, groot. Van de 180 woningen moet 20% sociale huur – en koopwoningen gerealiseerd worden; dat zijn 36 woningen. De bouw zal in twee fasen gerealiseerd worden. Er zijn een aantal zienswijzen ingediend waardoor onder meer plannen voor wandel -en fietspaden en het waterplan zijn aangepast. "We vragen het college erop toe te zien dat de sociale huur-en koopwoningen snel gerealiseerd worden gezien de hoge woningnood in deze sector", aldus Henk Hoge (CDA) tijdens de raadsvergadering van 23 januari. Wethouder Schop: "Deze ontwikkeling is een mooie toevoeging voor Hellevoetsluis. We hopen zo snel mogelijk met de bouw te kunnen starten."

Het bestemmingsplan De Akkerranden werd unaniem aangenomen. De verkoop van de woningen is nog niet gestart. Projectontwikkelaar BPD kan met de bouw starten zodra 70% van de woningen verkocht is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant