Zodra de zeehonden weer voldoende zijn hersteld worden ze vrijgelaten.
Zodra de zeehonden weer voldoende zijn hersteld worden ze vrijgelaten. Foto: PR

Een vol activiteiten programma bij A Seal Stellendam tijdens de kerstvakantie

Algemeen 604 keer gelezen

Stellendam – Tijdens de kerstvakantie van zaterdag 21 december t/m zondag 5 januari 2020 staat er een druk educatief programma op de planning bij A Seal in Stellendam.

Bij A Seal kun je iedere dag om 11:00 en 16:00 een presentatie bijwonen tijdens de voedermomenten. Er is een interessante tentoonstelling te bekijken over Duurzame Visserij, met een uitdagende speurtocht voor het gehele gezin. Ook kun je eens virtueel binnen kijken in de Haringvlietsluizen met de Virtual Reality attractie 'Treasures of Go'.

Big 5
Naast de reguliere presentaties en attracties biedt de zeehondenopvang aan het Haringvliet in de vakantieperiode dagelijks leuke en leerzame activiteiten of presentaties voor alle leeftijden aan. De hoofdverzorger en dierenarts zullen afwisselend beschikbaar zijn voor het publiek om vragen te beantwoorden en zij vertellen over hun werk met de zeehonden in de opvang. Ook zal er een strandwachter van de EHBZ komen vertellen hoe zij te werk gaan op het strand als er een zeehond in nood wordt gemeld. Verder worden er een aantal knutselmiddagen georganiseerd en komt er een natuurkenner vertellen over de 'Big 5' van het Haringvliet.

Reilen en zeilen
"We zijn blij dat we samen met een aantal deskundige en enthousiaste vrijwilligers weer een mooi programma aan kunnen bieden tijdens de kerstvakantie."

"Natuurlijk steunt het publiek ons werk voor de zeehonden met een bezoekje en kunnen zij zien hoe het in onze zeehondenopvang reilt en zeilt. Maar met de aanvullende attracties en presentaties delen wij ook graag onze kennis over de natuur, het milieu en duurzaamheid in leefomgeving van de zeehond", zegt Marlies de Kraauw, manager bezoekerscentrum bij A Seal.

Gewonde zeehonden
A Seal Stellendam vangt zieke, verweesde en gewonde zeehonden op van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, waarna ze na herstel weer worden uitgezet in de natuur. Op 12 december is de eerste grijze pup van het seizoen binnengebracht bij A Seal. Het blijkt om een verweesde pup te gaan. Het is een mannetje van 17kg en hij is gevonden op het strand van de Maasvlakte.
Kijk voor het programma op www.aseal.nl en Facebook. A Seal is op 25 december en 1 januari gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant