Afbeelding
Foto: M. de Haas

Staking Openbaar Vervoer op 28 mei

Actueel 568 keer gelezen

Op dinsdag 28 mei is er een staking in het openbaar vervoer georganiseerd door de vakbonden voor een beter pensioen.  

Voor reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer betekent dit dat er geen trams, bussen en metro's rijden aldus vervoerder RET. EBS geeft aan nog niet in hoeverre de EBS-medewerkers aan de oproep om te staken gehoor zullen geven. "We adviseren je om in elk geval op 28 mei de hele dag rekening te houden met uitvallende bussen, treinen, trams en metro's."

Connexxion: " Wat dit exact betekent voor onze dienstverlening, is nog niet duidelijk. Zodra er meer informatie bekend is, informeren we onze reizigers. Houd daarom deze website en onze social media kanalen in de gaten."

Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het OV zal er op dinsdag 28 mei in het hele land zeer beperkt tot geen treinverkeer mogelijk zijn zo laat de NS weten.  "Omdat we niet weten hoeveel mensen gaan staken, kunnen we niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden. Wij kunnen dus geen betrouwbare dienstregeling maken en adviseren reizigers op 28 mei niet met de trein te reizen. Uiteraard proberen we waar mogelijk enkele treinen te rijden: dit zal zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn. Wij verwachten zeer ernstige hinder voor treinreizigers, zij kunnen er niet van uit gaan dat hun trein die dag rijdt."

Voor meer informatie over het treinverkeer kunnen reizigers terecht op ns.nl. De Reisplanner is voor de reizen op dinsdag niet up-to-date. Daarnaast is er zeer beperkt alternatief openbaar vervoer.  Ook op woensdag 29 mei kan het treinverkeer mogelijk nog hinder ondervinden van de landelijke pensioenactie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant