Afbeelding
Foto's Wil van Balen

Fijnjetezien.nl bestaat 1 jaar

Actueel 850 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op 3 maart 2018 ging de website van fijnjetezien.nl voor zowel Hellevoetsluis als Brielle van start. Veel inwoners hebben de site al ontdekt en plaatsen regelmatig berichten of activiteiten.

In verband met het 1-jarig bestaan van de site, is met medewerking van verschillende sponsoren een quiz ontwikkeld. Donderdag 7 maart was er op het Fijnjetezienterras in Buurthuis de Kooistee koffie en gebak. Nel de Wolf, een van de drijvende krachten achter Buurthuis de Kooistee heet iedereen van harte welkom, met name wethouder Margriet den Brook en alle aanwezige buurtverbinders en Sonja Staring van Stichting MEE.

Het buurthuis puilt letterlijk uit van de aanwezigen. Wethouder Margriet den Brok was aanwezig om aan de gelukkige winnaars de mooie prijzen uit te reiken. Vooraf besteedt zij aandacht aan die koude dag in 2018 waarop de buurtverbinders op de markt stonden om Fijnjetezien bekend te maken: "Ik ben onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van de buurtverbinders". Ze vervolgt: "De start was tegelijk in Brielle en Hellevoetsluis en ik ben blij dat ook Westvoorne nu ook meedoet, zodat op heel Voorne-Putten Fijnjetezien voorziet in de behoefte om samen op te trekken en elkaar te helpen". "Jullie mogen trots zijn op wat er in een jaar bereikt is".

Alle aanwezigen kregen een potje met een zonnebloemzaadje er in en de wethouder reikte het eerste potje uit aan Alfons van Oldenmark, buurtverbinder van het eerste uur. Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Walther Smithuis, maker van de quiz, was verbaasd over het feit dat er behoorlijk veel inzendingen waren met fouten er in. "Maar er zijn nog ruim voldoende winnaars hoor", sprak hij geruststellend. De wethouder reikte vervolgens alle prijzen uit.

MEE
Sonja Staring van Stichting MEE vertelt kort over wat mantelzorgers kunnen verwachten van de Stichting. Niet alleen begeleiding, maar ook concrete hulp. Hulp die ook kan bestaan uit het aanwezig zijn van een vrijwilliger, waardoor de mantelzorger even op adem kan komen. Vrijwilligers die een uurtje overhebben kunnen zich aanmelden. Kijk eens op https://www.meeplus.nl/gemeente/hellevoetsluis/

Buurtverbinders
Buurtverbinders zijn enthousiaste inwoners van de gemeenten Brielle en Hellevoetsluis. Deze gemeenten hebben samen ongeveer 20 vrijwilligers opgeleid om bewoners te helpen en eventueel te verbinden met andere bewoners. Buurtverbinders maken verbindingen tussen de mensen in de buurten/wijken en met de vele maatschappelijke initiatieven die in Brielle en Hellevoetsluis ontwikkeld worden. Samen bereik je meer dan in je eentje. Betrokkenheid, dat is waar het om gaat. Op het online digitale 'dorpsplein' fijnjetezien.nl kunnen alle inwoners uit de gemeenten informatie en nieuws delen. Er is een agenda, een prikbord, nieuws, hulp gevraagd/aangeboden, het aanbod van het Centrum Vrijwilligerswerk en ook buurtverhalen. De buurtverbinders van Fijnjetezien.nl heten je van harte welkom op de site.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant