Afbeelding

Fracties vormen werkgroep samenwerking

Actueel 502 keer gelezen

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad van Hellevoetsluis met een motie de voorbereidingen voor de werkorganisatie Voorne (WOV) stopgezet omdat tijdens het Voorns Beraad gebleken was dat de WOV niet het juiste middel was om de samenwerking verder vorm te geven.

Er is toen ook aangegeven dat de samenwerking op Voorne wel ambtelijk en bestuurlijk voortgezet en zelfs geïntensiveerd moest worden. In Westvoorne en Brielle lopen reeds twee onderzoeken naar mogelijke samenwerkingsvormen. Door alle raadsfracties in Hellevoetsluis is ook nagedacht over de vormgeving en de inhoud van de toekomstige samenwerking.

Afgesproken werd dat na het kerstreces de fractievoorzitters bij elkaar zouden komen om samen een standpunt te bepalen over de toekomst van Hellevoetsluis en het eiland Voorne. Dat gebeurde afgelopen maandagavond. Namens de zes fractievoorzitters bracht Daan Dankaart dinsdagmorgen een verklaring naar buiten waarvan de strekking hieronder is opgenomen.

Werkgroep
Maandagavond is een werkgroep is ingesteld die bestaat uit de fractievoorzitters van de zes politieke partijen uit de Hellevoetse gemeenteraad. Deze werkgroep heeft een duidelijke voorkeur om samen met de gemeenten Westvoorne en Brielle op een nog nader te bepalen termijn te komen tot de vorming van één gemeente Voorne, maar wacht de resultaten van de onderzoeken van de andere twee gemeenten natuurlijk met spanning af.

Volgens de werkgroep moeten bewoners, bedrijven en maatschappelijke en culturele verenigingen op Voorne voorop staan en de culturele waarde en identiteit van alle dorpen en kernen op Voorne behouden blijven net als de daarbij behorende festiviteiten zoals het Brielse 1 april feest, het Tinte feest in Westvoorne, de Vestingdagen in Hellevoetsluis en dat wensen en noden van inwoners, bedrijven en maatschappelijke en culturele instellingen goed inzichtelijk worden gemaakt

Daarna
Het resultaat van dit onderzoek zal vervolgens gelegd worden naast de oordelen van onze twee buurgemeenten om vast te stellen waar we het met elkaar eens zijn, waar onze visies verschillen en waarom, en hoe we uiteindelijk tot elkaar kunnen komen.

De werkgroep streeft ernaar de resultaten van haar onderzoek in elk geval in het voorjaar te presenteren, hetgeen natuurlijk ook afhankelijk is van de voortgang van de onderzoeken van de beide andere gemeenten.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant