Afbeelding
Foto: Evelien Holleman
Uw Lokale Ondernemer

Restaurant 't Havenhoofd

Actueel 1.831 keer gelezen

Heerlijk culinair genieten aan de Heliushaven

Hellevoetsluis - Restaurant 't Havenhoofd ligt op een prachtige, rustige locatie aan de Heliushaven in Hellevoetsluis waar je binnen en buiten uitzicht hebt over de haven. Sinds twee jaar staan twee jonge chefs; Kenneth Roerade en Dominique Boelhouwers aan het roer van 't Havenhoofd, het restaurant van Aad en Yvonne de Bot.

Kenneth en Dominique (beiden 27) zijn echte Hellevoeters. Ze kennen elkaar al vanaf de basisschool en kwamen elkaar weer tegen tijdens hun koksopleiding. De twee jonge chefs delen hun passie voor eten. "We vullen elkaar aan in het runnen van de zaak, maar ook in onze passie voor gerechten. We hebben een klein vast team waarbij serveerster Maj-Britt een echte aanwinst voor ons is. Samen zorgen we voor de perfecte beleving als je bij ons komt eten." In 2017 behaalde 't Havenhoofd een 7.8 bij de AD test 'de Gouden Pollepel' en daar zijn de mannen natuurlijk ontzettend trots op.

Vorig jaar is de keuken verbouwd tot een professionele keuken. Ook de bar is inmiddels verbouwd, uiteraard in maritieme sfeer, met een sloep boven de bar. Maar de mannen willen meer; zo staat er een uitbreiding van het terras in de planning waardoor er dan ook met uitzicht over het Haringvliet is en er vanaf een mooie loungeset genoten kan worden van heerlijke gerechten en hapjes.

Signatuurgerecht van de chefs
In oktober komt de nieuwe kaart uit met smakelijke herfst -en wintergerechten waarbij er ook een echt signatuurgerecht van de chefs op de kaart staat; wildzwijn met zeeduivel en linzen. Deze ambitieuze chefs zijn innovatief in hun gerechten. Daarentegen hechten ze ook aan authentieke bereidingswijzen; zo kun je bij 't Havenhoofd genieten van een heerlijke rib bereidt op de Green Egg BBQ, en wat te denken van vlees en vis sous-vide gegaard.

"Ieder weekend hebben wij een nieuw driegangenmenu. Wij houden allebei van een uitdaging en willen het menu spannend houden. Er staan dan ook regelmatig nieuwe gerechten op de kaart. We hebben natuurlijk voldoende keuze voor vegetariërs en maken voor deze gasten graag een gerecht 'op maat' aan de hand van ons gangbare menu."

Verse streek- en seizoensproducten
Dominique gaat met enige regelmaat naar Frankrijk waar hij de heerlijkste wijnen meeneemt voor de gasten van 't Havenhoofd. Uiteraard worden de gerechten met verse streek- en seizoensproducten bereid. Zo wordt verse vis bij de visafslag in Stellendam gehaald. "We maken alles zelf. We bereiden onze gerechten met passie en liefde. We zorgen ervoor dat onze gasten zich thuis voelen door onze goede service. Daarbij schenken we heerlijke bijpassende wijnen", geeft Kenneth aan.

Tip: Share Dinning. Wil je gezellig uit eten met zijn tweeën en eigenlijk alles proeven, kies dan deze proeverij voor een klein prijsje. 's Winters is 't Havenhoofd van donderdag tot en met maandag geopend vanaf 12.00 uur.
 

't Havenhoofd
Heliushaven 1
3221 LT Hellevoetsluis
www.clubhuis-t-havenhoofd.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant