Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Uw Lokale Ondernemer

Restaurant 't Karrewiel

Actueel 1.719 keer gelezen

Elk glas moet een feest zijn!

Boerderij "Vrede en Rust is mijn Lust" waar het Café-Restaurant 't Karrewiel in is gevestigd werd in 1869 gebouwd. Echter, bij graafwerkzaamheden bleek dat er al in de 16e  eeuw een  boerderij op deze locatie heeft gestaan. Waar nu het restaurant is gevestigd was ooit de plaats waar het veevoer lag opgeslagen. De koeien stonden 's zomers buiten en in de winter stonden zij op stal in het deel waar nu de bar van het café staat.

Het hart van het restaurant, de keuken, was toentertijd in gebruik als de paardenstal. Sinds 1917 is de boerderij in het bezit van de familie Riedijk. Zij besloten in 1964 volledig over te gaan van landbouw tot recreatiebedrijf waarbij ook café 't Karrewiel werd opgericht. In 2001 werd na een grondige verbouwing het restaurant er aan toegevoegd met een authentiek boereninterieur. Uiteraard met een smakelijk bijpassend Boeren Menu. In 2009 werd de pannenkoekenkeuken geopend waar iedereen kan genieten van traditionele Oud Hollandse Pannenkoeken.

Eigenaar Gert-Jan Grootenboer vertelt: "Onze gasten komen van de camping, maar ook van buiten de camping, van omliggende parken en uit Hellevoetsluis waarbij we goed samenwerken met Camping 't Weergors, want dat levert het beste resultaat voor zowel de camping als Restaurant 't Karrewiel. We hebben binnen 140 zitplaatsen en er zijn nog eens 80 zitplaatsen op ons gezellige terras." Twee jaar geleden is 't Karrewiel weer verbouwd. "Het was altijd best donker bij ons in het restaurant daarom hebben we besloten om drie grote ramen te plaatsen. Aan de andere zijde van de boerderij is het terras vergroot en zijn er openslaande deuren geplaatst waardoor buiten bij binnen wordt betrokken en vice versa.

Gert-Jan heeft altijd in de horeca gewerkt zo heeft hij onder meer de horeca op camping Rondeweibos, Waterbos en De Klepperstee geëxploiteerd. Samen met twee vaste medewerkers kok Orry Burggraaf en zijn echtgenote Jane in de bediening runt Gert-Jan 't Karrewiel. Tijdens piektijden wordt het team uitgebreid met een vaste groep oproepkrachten.

Streekproducten
Orry: "We werken met verse, streekproducten. Je kunt bij ons alles eten van een tournedos met eendenlever tot een pannenkoek met suiker. We hebben een wisselend maandmenu, dit jaar voor €20,18. Het maandmenu van november is: Uiensoep met kaascrouton, runderstoofpotje met aardappelpuree en rode kool. Met wentelteefjes van suikerbrood met vanille ijs als dessert. Bent u jarig vertel het de bediening en u eet gratis!"

Trouwen bij 't Karrewiel
't Karrewiel biedt vanaf 01-01 2019 een mooie ruime nostalgische trouwlocatie voor geliefden. "Omdat we een grote ruimte hebben bieden wij de mogelijkheid voor het geven van een spectaculair feest. Een bruiloftsfeest is altijd op maat; we leveren maatwerk in samenspraak met het bruidspaar. Van eenvoudig tot chic alles is mogelijk!

Daarnaast is 't Karrewiel een perfecte locatie voor personeelsfeesten, verjaardagen, herdenkingen en bijeenkomsten. "We hebben inclusief staplaatsen ruimte tot 250 personen. Het leuke van ons restaurant is dat iedereen zich thuis voelt. Voor kinderen duurt een feest of een etentje vaak wat lang. Bij ons kunnen ze lekker buiten spelen om het restaurant en in de speeltuin." Binnen hebben we een speelhoekje voor de allerkleinsten." Wilt u muziek bij uw feest? Dat kan, uiteraard kunt u gebruik maken van het grote muzikale archief van 't Karrewiel maar u mag ook uw eigen cd's meenemen. Er kan ook voor livemuziek gezorgd worden.

Walking dinner
Bij een Walking Dinner worden de gasten getrakteerd op heerlijke gerechten in kleine porties aan statafels. Leuk voor grote gezelschappen en familiefeestjes waarbij je de kans krijgt eventjes met iedereen te praten en te klinken.

Bijzondere evenementen
"Zo nu en dan zijn wij host voor een aantal bijzondere evenementen. Eentje die er uit springt is het Scooterweekend wat al drie keer bij ons is gehouden in de tweede week van juni. Ruim 300 mannen en vrouwen zijn dan te gast voor retro Vespa Weekend waarbij er zelfs gasten uit Engeland overkomen. De deelnemers rijden een rondje over het hele eiland, genieten bij ons van onze gerechten en vinden een slaapplek bij 't Weergors en andere campings op Voorne Putten. 's Zomers hebben we verschillende feesten; zo hebben we een echt Grieks feest gehouden waarbij alle gasten met borden mochten gooien en we de Sirtaki hebben gedanst. Dat was heel gezellig; iedereen stond op en deed mee! In het voorjaar hebben we Haring & Bierfeesten; kortom er wordt regelmatig een bruisend, feest georganiseerd. We doen ook  mee aan Happen & Trappen waarbij alle deelnemers een Rondje Voorne fietsen waar ze bij vijf stops kunnen genieten van iets lekkers. Wij verzorgen altijd het kopje soep."

Openingstijden
"s Winters is het bij ons wat rustiger, maar we zijn natuurlijk wel geopend. Iedereen kan genieten van onze herfst en winterkaart." Vanaf 1 oktober geopend op vrijdag vanaf 16.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. Rest van de week gesloten. "Vanaf 1 december zijn we gesloten. We gaan de 2e zondag van januari 2019 weer open." ' t Karrewiel is in de zomer zeven dagen per week geopend.

Het restaurant is ruim en rolstoelvriendelijk.  Gasten kunnen indien nodig voor de deur af worden gezet waarna de auto op de ruime parkeerplaats geparkeerd wordt. "Er is veel mogelijk voor het geven van een gezellig feest. Wij maken graag een offerte voor u."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant