Afbeelding
Foto: Esdor van Elten
Uw Lokale Ondernemer

De Waag Koffie, Lunch & Bar

Actueel 937 keer gelezen

Een plek waar Hellevoeters zich thuis voelen

Hellevoetsluis - Een klein jaar is Koen Harsma (28) nu zelfstandig ondernemer. Samen met zijn team zette hij De Waag de afgelopen maanden weer op de kaart. "Ik heb gemerkt dat we er mogen zijn in Hellevoetsluis."

Koen is al vanaf zijn vijftiende in de horeca werkzaam. "Zelfstandig ondernemer zijn en De Waag runnen is een van mijn dromen die nu realiteit is geworden." Een droom, maar niet één die zonder veel passie en inzet tot stand komt: "We werken met elkaar heel hard om van de Waag een plek te maken waar Hellevoeters zich thuis voelen. Wij streven een duurzame gastrelatie na. Ik wil echt dat De Waag tot in lengte van jaren een plek is waar mensen graag komen."

Team
Zo'n plek creëren begint met investeren in personeel. "We hebben een groot team, waaronder ook veel stagiaires. Daar ben ik heel blij mee, want ik wil graag dat De Waag een veilige leeromgeving biedt waar mensen kunnen leren wat gastvrijheid inhoudt. Ieder-een kan een glas neerzetten, maar gastvrijheid is in mijn ogen meer: het betekent mensen gastvrij onderhouden." Dat vraagt ook om kennis in de meest brede zin van het woord: "We hebben koffieworkshops gedaan, interne wijn- en bierproeverijen en binnen-kort krijgen we een cocktail-workshop." Maar het gaat verder dan culinaire kennis alleen: "We maken ook rondwandelingen om Hellevoetsluis beter te leren kennen, zodat we vragen van gasten kunnen beantwoorden en kunnen vertellen over onze mooie stad."

Want de getogen Hellevoeter vindt het belangrijk dat De Waag geworteld is in de Hellevoetse gemeenschap. Hij participeert dan ook volop in het gemeenschapsleven. "Tijdens de Vestingdagen hebben we samen met het De Ruyterhuis en Het Barbiertje het Familieplein georganiseerd en dat was een groot succes."

Ook mooi was het Jazz evenement achter De Waag eind augustus: "We waren heel blij dat de band Bourbon Avenue bij ons te gast was, rechtstreeks van het North Sea Jazz festival. Het Jazz evenement kwam tot stand in samenwerking met Wendy van Het Barbiertje, in wie Koen een hele goede gesprekspartner heeft gevonden. "We zijn eigenlijk tegenpolen, en dat leidt tot interessante ideeën." Die samenwerking wordt dan ook de komende tijd voortgezet met een inloop-bierproeverij in Het Barbiertje op 13 oktober en de Top 2000 week in de laatste week van december. "We tellen in De waag af naar Oudjaar en op Oudejaarsavond sluiten we af met een mooie feestavond in Het Barbiertje" Genoeg plannen dus. "Ik hoop dat dit terugkerende evenementen kunnen worden en dat we steeds meer kunnen gaan betekenen voor de Hellevoetse gemeenschap.

De Waag Koffie, Lunch & Bar
Oostzanddijk 18C
3221 AL Hellevoetsluis
0181 776 952
www.dewaag.nu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant