Dit jaar komt de Waterbus nog aan bij de Vuurtoren. 2019 is nog niet zeker.
Dit jaar komt de Waterbus nog aan bij de Vuurtoren. 2019 is nog niet zeker.

Onzekerheid in Zomernota zorgt voor veel vragen

Actueel 572 keer gelezen

Het college laat in de recent verschenen zomernota zien dat het weliswaar geen pas op de plaats maakt, maar de komende jaren wel behoedzaam met investeringen om wil gaan.

Door het ontbreken van dekking bij een groot aantal beleidsvoornemens en het feit dat er - nog - geen collegeprogramma is, kwamen er veel vragen.

Waterbus
Voor deze zomer zijn de tochten met de Waterbus vanuit Hellevoetsluis nog geregeld, maar voor 2019 zal Hellevoetluis financieel moeten bijspringen om de Waterbus voor Hellevoetsluis te behouden. GroenLinks vroeg hierop waarom de Waterbus wel financiële steunkrijgt en brijvoornbeeld de Linquenda niet.

Wethouder Spoon gaf hierop aan de Waterbus een openbaar vervoer onderneming is, die al 25 jaar bestaat. Ook was de grootste belangstelling om met de Waterbus mee te varen,vanuit de haven van Hellevoetsluis zodat het een verlies zou zijn voor toeristen en Hellevoeters, als die zou verdwijnen

Oudenhoorn
Meerdere raadsleden vonden dat Hellevoetsluis wat meer aandacht aan Oudenhoorn moet geven en mogelijke investeringen in dit nieuwe deel van Hellevoetsluis moet onderzoeken. Burgemeester Junius stelde dat Oudenhoorn al deel uitmaakt van de agenda van B&W, Recent bezocht ze een 60 jarig huwelijk en in mei opende ze de Moederdagfair

Busroute 101 vervalt
Bianca Verschoor (GroenLinks) vroeg zich af of de berichten juist zijn dat bij de overgang in december van Conexxion naar EBS er 9 bussen minder zullen worden ingezet en dat buslijn 101 gaat vervallen. Wethouder Peter Schop benadrukte dat er nog niets vaststaat over de situatie na december en dat er nog regelmatig over wordt gesproken. Hij beloofde de raad op de hoogte houden

Eneco
Waar er enkele maanden geleden nog een raadsmeerderheid vooralsnog tegen de verkoop van de aandelen Eneco die de gemeente bezit leek te zijn, lijkt die visie nu te wijzigen. De aandelen,die een waarde hebben van ongeveer 20 miljoen lijken aan koersdaling onderhevig.

Probleem blijft echter dat die aandelen jaarlijks structureel een dividend uitkeren dat bij verkoop vervalt. De raad bedong eerder dat haar goedkeuring nodig was voordat de aandelen mochten worden verkocht. Het college neemt na het reces een besluit.

Eén gemeente Voorne
Dat de gemeenteraad langzaam neigt naar de komst van één gemeente Voorne door grote gezamenlijke belangen, werd duidelijk uit verschillende betogen, maar vooral uit de woorden van Dick Bosgieter die het liefste de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in de gemeente Voorne zag.
Begroting
Vrijwel alle fracties vroegen zich af wat de gevolgen voor de begroting in november zijn van de grenscorrectie waardoor Oudenhoorn bij Hellevoetsluis kwam. Er wordt een bedrag van tussen de 8 en 9 miljoen genoemd, maar met Nissewaard wordt nog gesproken over de afhandeling. In de herfst hoopt men de afwikkeling duidelijk in beeld te hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant