De nieuwe raad: Maarten Kromhout - Inwonersbelang | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
blijf je zelf en help elkaar. We kunnen het niet alleen in het leven. Je hebt elkaar nodig. En samen maken wij een mooier Hellevoet!
blijf je zelf en help elkaar. We kunnen het niet alleen in het leven. Je hebt elkaar nodig. En samen maken wij een mooier Hellevoet!

De nieuwe raad: Maarten Kromhout - Inwonersbelang

  •   651 keer gelezen   Actueel

Van waar je interesse in politiek en waarom juist IBH?
Ik denk dat het ontstaan is toen ik ooit met school in Den Haag ben wezen kijken bij de 1e en 2e kamer. Maar nooit echt gedacht dat ik wel in de gemeenteraad zou willen. Tot ik een gesprek had met Pleun van de Kooi en Rien Kap ben ik avonden gaan bij wonen. Op deze manier ben ik echt met politiek in aanraking gekomen. En het is nog super leuk ook! IBH? Dat was de partij die op mijn pad kwam.

Wat is binnen de fractie jouw specialiteit?
De commissie Wonen Werk Recreatie. Ik ben echt een man van het zichtwerk. Ik wil graag dingen zien veranderen. Ik vind evenementen leuk. En wat is er nou leuker als je in een Raad besluit over een agendapunt en je ziet dat veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe zwembad straks. Hier hebben wij regelmatig over vergadert en straks staat het nieuwe zwembad daar. WWR is echt een commissie waarin je de openbare ruimte ziet veranderen.

Je woont in de polder, veel politici willen, of wilden polders vol bouwen, Zonde van een bijzonder landschap?
De polder vol bouwen is zonde! De polder is een mooi iets. Wat is er nou mooier om in de winter niks op een stuk land te zien staan en na een aantal maanden halen de boeren hun gewassen van het land af. Hier kan ik echt van genieten. Dit is iets wat ook nooit mag veranderen. Polder hoor bij Nederland! Zonder windmolens!

Voorbeeld in de politiek?
Een voorbeeld in de politiek dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat ik niet echt een voorbeeld heb. Als ik moet kiezen, dan Erik van Heijningen. Die heeft mij 4 jaar geleden geïnstalleerd. Echt een man met kennis.

Heb je een persoonlijk doel voor de komende 4 jaar?
Hellevoet mooi maken. En dan praat ik niet over de vesting maar ook de wijken zelf. Afgelopen 4 jaar zijn wij hier al mee begonnen door wijkaanpak. Ik hoop dat we dat de komende 4 jaar nog meer plekken in Hellevoet mooi kunnen maken.

Je 'echte' baan is bij Enecogen. Wat is dat voor een bedrijf en wat doe je daar?
Enecogen is een bedrijf die stroom maakt voor Eneco en Ørsted. Mijn functie is Senior operator. Ik start en stop de unit en verhelp storingen Dit doe ik in volcontinu dienst. Ik zit in het projectteam voor de Blackstart installatie. Die installatie zorgt er voor als wij geen stroom meer hebben in Nederland dat wij via dit net weer kunnen gaan opbouwen.

Je doet ook iets met China?
Ik zat nog op school en liep ooit eens tegen wish plants aan. Kleine planten in een sleutelhanger. Die ben ik toen gaan verkopen. Toen het bedrijf waar ik ze kocht alleen nog maar aan handelaren wilden verkopen heb ik hun particuliere markt overgenomen. En van het één kwam het ander. Voor ik het wist zat mijn moeder thuis lichtgevende zonnen brillen in te pakken die ik uit China had laten overkomen.

Je bent of nog net niet een jonge vader. Iets waar je naar uitkeek?

Nog een week of 9 dan hopen mijn vrouw en ik onze eerste zoon te krijgen. Hier kijken wij samen heel erg naar uit. Wel spannend...


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>