Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne ontsteken bevrijdingsvuur | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl

Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne ontsteken bevrijdingsvuur

  •   700 keer gelezen   Actueel

In de nacht van 4 op 5 mei halen 28 ambtenaren van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne samen het bevrijdingsvuur op uit Wageningen. Het vuur wordt ieder jaar om middernacht ceremonieel ontstoken op het 5 Mei plein voor Hotel De Wereld.

Deze ceremonie symboliseert de bevrijding van Nederland en draagt de boodschap van vrede en vrijheid uit. Hellevoetsluis doet dit jaar voor de eerste keer mee met de bevrijdingsvuurestafette. Het is voor Brielle de vierde keer en voor Westvoorne de achtste keer dat zij meedoen aan deze estafette van ongeveer 150 km.

De estafette start op 5 mei rond 00.30 uur op het 5 Mei Plein in Wageningen. Rond 14.15 uur komen de lopers aan op de Markt in Brielle en overhandigen zij het bevrijdingsvuur aan burgemeester Rensen. De estafette eindigt om ongeveer 15.50 uur op het voorplein van woonzorgcentrum Stuifakkers in Rockanje, waar de lopers het bevrijdingsvuur overhandigen aan burgemeester De Jong van Westvoorne.

In totaal halen circa 85 loopgroepen het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Zij lopen naar hun eigen gemeente en verspreiden zo het bevrijdingsvuur door heel Nederland.

Het bevrijdingsvuur is sinds 1948 het symbool voor leven in vrede en vrijheid en onlosmakelijk verbonden met Wageningen, Stad der Bevrijding. Dit jaar vieren wij 73 jaar vrijheid en wordt de bevrijdingsvuurestafette voor de 71e keer georganiseerd. In de loop der jaren is het bevrijdingsvuur uitgegroeid tot een nationaal evenement, waar vele sporters vanuit heel Nederland aan meedoen.

Burgemeester Junius van Hellevoetsluis zal een stuk met de lopers meefietsen. Onder andere naar de markt van Brielle en vervolgens naar Rockanje. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>