Afbeelding

Het Vestingstad Jeugd Toernooi Bowlen

Actueel 910 keer gelezen

Vrijdag 13 en Zaterdag 14 April stonden voor de Hellevoetse bowling weer in het teken van het Vestingstad Jeugd Toernooi. Zo'n 60 jeugdspelers/sters hadden zich, verdeeld over 4 series, ingeschreven voor dit toernooi.

Het deelnemersveld voor dit toernooi is verdeeld in 2 klassen. Klasse 1 voor spelers/sters die een jaarlijks gemiddelde boven de 155 hebben. Klasse 2 voor beginnende spelers/sters. In beide klassen wordt er een handicap formule toegepast zodat de "mindere" bowler een goede kans heeft tegen de "betere". Het is dus niet zo dat diegene die de hoogste serie gooit automatisch het toernooi wint.

Op vrijdagavond was de eerste serie die voornamelijk door spelers uit Hellevoetsluis gevuld werd. En vanaf de start waren er mooie games te zien. Van de 56 games zaten er 11 boven de 200 met uitschieters van 231 van Middelburger Brent de Ruiter, 232 en 235 van Beaudine Krielle uit Wieringerwaard. Ook de Hellevoeters deden hier in mee. Djowie Hoekstra, Jurgen v/d Vecht, Domminick v/d Blom en Wesley Molendijk scoorden één of meer 200+ games.

Zaterdag volgden de overige 3 series en de finale. Spelers/sters uit heel Nederland en een delegatie uit België waagden een poging om de finale te halen. Sharon Rietveld uit Rozenburg, die in Hellevoetsluis haar huisleague speelt, wist met een prachtige serie (247-205-123-214) de 4e plaats in de klasse 1 te halen. Als 5e mocht Djowy Hoekstra de Hellevoetse eer verdedigen.

Ook in de klasse 2 hadden deed een Hellevoeter mee. Prachtig om te zien hoe die, voornamelijk kleintjes, hun sport beleven. Zo ook Wesley Molendijk. Hij bowlt slechts een paar jaar maar heeft al vaker laten zien dat hij in toernooien goed voor de dag kan komen. Na de series stond hij dan ook op de eerste plaats voor de finale. 


Dan de lang verwachtte finale. In de klasse 1 liet Djowy Hoekstra zien dat we hier in Hellevoetsluis uitstekende bowlers op kunnen leiden. Hij wist zich met 2 prachtige 200+ games naar de 1e plaats te werken. Lizzy Flapper uit Middelharnis werd 2e en Delano Beekman uit Vorden werd 3e.

In klasse 2 was er een lichte teleurstelling voor Hellevoeter Wesley Molendijk. Hij dacht dat hij gewonnen had maar moest met een 2e plaats genoegen nemen. Toch een hele mooie prestatie. Daniël Hoogstra uit Assen bleef hem 2 pins voor en werd dus 1e. Op de derde plaats eindigde Milan Scheffer uit Leiden. Al met al een zeer geslaagd toernooi.

En voor kinderen die bowlen nog niet als een sport zien maar dat misschien wel zouden willen. Kom eens naar de bowling in de Kerkstraat in Hellevoetsluis. Daar kunnen ze alle info verstrekken en wie weet doe je dan volgend seizoen zelf mee aan dit geweldige toernooi.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant