Nieuw bij de VVD: Heleen Boender | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Heleen Boender bij de stembus in het gemeentehuis.
Heleen Boender bij de stembus in het gemeentehuis. (Foto: VVD)

Nieuw bij de VVD: Heleen Boender

  •   759 keer gelezen   Actueel

Als het gaat om lokale bekendheid scoort Heleen Boender beter dat 90% van de overige kandidaten van de VVD in Hellevoetsluis. Dat verklaart ook haar hoge (derde) plaats op de kandidatenlijst. Alleen lijsttrekker Aart-Jan Spoon kreeg meer voorkeurstemmen. Vele honderden kiezers kozen haar als vertegenwoordiger in de gemeenteraad.

Die bekendheid is niet voor niets. Heleen is al meer dan acht jaar bestuurslid van Theater Twee Hondjes en iedere fan van HC Voorne weet wie Heleen Boender is, want naast een drukke baan en een gezin met twee kinderen, steekt ze ook daar onder meer als bestuurslid veel tijd in.

Carrière
Haar loopbaan begint halverwege de jaren negentig als ze haar technische opleiding commerciële weg- en waterbouw aan de Hogeschool Zeeland heeft afgerond. Een studie die niet door veel vrouwen wordt gevolgd. Ze begint bij Rijkswaterstaat en startte als assistent projectmanager. Later klom ze op naar projectleider en uiteindelijk werd ze tactisch planner, waarbij samenwerken met gemeenten, burgers en bedrijven een belangrijk onderdeel was van haar werkzaamheden. Die ervaring zal haar zeker als raadslid van dienst zijn. Na een ruime ervaring in zowel overheidsdienst als in het bedrijfsleven is het lidmaatschap van de gemeenteraad een nieuwe uitdaging voor Heleen.

Familiebedrijf
Na 12,5 jaar Rijksoverheid maakte ze bewust de overstap gemaakt naar het familiebedrijf dat door haar vader Piet Boender werd gesticht. De producten van dat bedrijf kom je over in Nederland en in het buitenland tegen en dus ook in Hellevoetsluis. Het bedrijf maakt vandalisme bestendige afvalbakken die in elke gewenste kleur kunnen worden geleverd en die eigenlijk in Nederland dé standaard zijn.

Waarom VVD
Ik sta voor het gedachtegoed van de VVD; de handen uit de mouwen, lagere lasten als het kan en het huishoudboekje op orde. Daarnaast vind ik de vrijheid en het respect voor het individu, ongeacht kleur, sekse en religie ontzettend belangrijk. Kan het individu zichzelf niet redden, dan springt de overheid bij. Maar altijd met het einddoel om het individu weer op eigen benen te laten staan.

Persoonlijk streven?
Sport toegankelijk maken voor iedereen, dat is waar ik, en de VVD Hellevoetsluis dus, voor sta. Sporten draag bij aan een gezonde levensstijl en stimuleert sociale contacten zeker in een tijd dat de Ipad en het mobieltje niet meer weg te denken zijn. Investeren in sport is daarom investeren in de toekomst. Ik zou ook graag willen dat mensen meer contact hielden met elkaar. Dat een buurt weer echt een buurt wordt waar je je thuis voelt. Daarin kan de politiek ook een rol spelen en ook dat zie ik als een uitdaging. Ik geloof in dingen samen doen en in samenwerking, zowel in de politiek als in de maatschappij. Natuurlijk ook in individuele vrijheid, maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat je alleen maar met jezelf bezig moet zijn. Anderen motiveren om ook mee te doen in de maatschappij helpt eenzaamheid op te lossen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>