Schrijf je in voor "Kies voor Hart en Sport" | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Sporten is leuk en goed voor je lijf!
Sporten is leuk en goed voor je lijf!

Schrijf je in voor "Kies voor Hart en Sport"

  •   146 keer gelezen   Actueel

'Er is voor iedereen een sport die bij je past'! In gemeente Hellevoetsluis doen in het schooljaar 2017-2018 tien basisscholen (groep (6) 7 en 8) mee aan het sport- en gezondheidsproject 'Kies voor hart en sport'.

Dit betekent dat er ongeveer 500 basisschoolkinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar zich bewust worden dat sporten leuk is en dat er een sport is die bij ze past. Sportteam PUSH organiseert het project samen met het primair onderwijs, sportaanbieders en gemeente Hellevoetsluis.

Sporten en bewegen is niet alleen hartstikke leuk om te doen, maar ook gezond voor je lijf en goed voor je hart. Dat is het motto van 'Kies voor Hart en Sport'. Het is een manier om de aandacht voor gezondheid én de voordelen van sporten in één project te integreren.

De afgelopen week hebben in het kader van sport- en gezondheidsproject 'Kies voor hart en sport' alle kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 in de klas een oranje cursusboekje ontvangen. De kinderen kunnen gaan kennismaken met één of meerdere sporten uit dit boekje. Inschrijven sportcursussen! Inschrijven kan vanaf woensdag 14 februari om 15:00 uur via www.hellevoetsluisbeweegt.nl. Heb je nog geen account dan kan je die gratis aanmaken.
De school met in verhouding de meeste inschrijvingen ontvangt een hele mooie sportieve prijs! Motiveer je zoon, dochter, vriendje, vriendinnetje en/of klasgenoten om zich in te schrijven voor een leuke cursus!In totaal is er keuze uit 20 verschillende cursussen bij 9 verschillende sportaanbieders.

Het project bestaat uit drie lesmodules met kant en klare leerlingenkaarten, waarmee de kinderen op school aan de slag gaan. De lesmodules hebben enerzijds betrekking op theoretische aspecten zoals: wat is gezond eten en waarom is sporten goed voor je. En natuurlijk de praktijk: lekker bewegen.

In de gymzaal op school worden verschillende sportlessen gegeven. Daarna hebben de kinderen de mogelijkheid voor een sportkennismakingscursus bij één van de sportaanbieders in de buurt te kiezen. De sportaanbieders verzorgen een kennismakingscursus op hun eigen accommodatie en deze vindt plaats buiten schooltijd. De deelnemende sportaanbieders zijn: Sportcentrum Kooistee, AKV 't Capproen, Tennisclub de Kooistee, tennisvereniging United Service, Kime Sports, Reddingsbrigade Hellevoetsluis, Scouting Hellevoetsluis, Taekwondo en Hapkidovereniging Yu Sin Kwon en HSV Hellevoet Athletics.

Meer informatie? Neem contact op met Sportteam PUSH, Timon Brosky of Jeffrey Emor 0181-316688.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>