Filmavond Queen of Katwe bij Soroptimistclub Voorne Putten Rozenburg | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: pixabay

Filmavond Queen of Katwe bij Soroptimistclub Voorne Putten Rozenburg

  •   120 keer gelezen   Actueel

Donderdag 8 maart organiseert Soroptimistclub Voorne Putten/Rozenburg een filmavond in het kader van Nationale Vrouwendag. De inspirerende film 'Queen of Katwe' wordt vertoond in theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis.

Queen of Katwe is het bijzondere en inspirerende levensverhaal van schaakster Phiona Mutesi; over haar jeugd in een sloppenwijk in Uganda, de uitdagingen waar ze voor stond en de veel te vroege dood van haar vader. Maar vooral over haar aangeboren talent voor het schaakspel dat haar een nieuwe kans in het leven heeft geschonken.

De opbrengst van deze avond wordt gedoneerd Stichting Odanadi. Kaarten voor deze bijzondere filmavond kosten slechts € 15,00. Dit bedrag is inclusief een kopje koffie/thee met koek bij ontvangst en een drankje met bittergarnituur na afloop. De deur gaat om 19.30 uur open, waarna de film om 20.15 uur begint.

Kaarten zijn te verkrijgen via de theaterkassa van Theater Twee Hondjes op www.theatertweehondjes.nl.

Stichting Odanadi
Sinds 1993 heeft de organisatie Odanadi bijna 4000 vrouwen en kinderen gered van verschillende vormen van geweld en hen een kans geboden op een toekomst. Odanadi betekent een "maatje" in het Nederlands. De stichting Odanadi NL werft fondsen voor deze erkende non-profit organisatie in India. Odanadi strijdt via reddingsacties, opvang en preventie-activiteiten tegen allerlei vormen van geweld tegen vrouwen en kinderen met een speciale focus op mensenhandel.

Tijdens de filmavond op 8 maart zal de Rotterdamse Soesma Radja aanwezig zijn. Zij schreef het boek Madam is not good, een verhaal over haar ontmoeting met Renuka, een Indiaas meisje dat verhandeld is en wordt uitgebuit. Met behulp van Stichting Odanadi wordt Renuka via een gevaarlijke reddingsactie uit handen van haar uitbuiters bevrijd.

Internationale Vrouwendag
Het thema van de Internationale Vrouwendag is dit jaar 'Gelijkwaardigheid!In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen gelijke rechten moeten hebben op het gebied van onderwijs, gezondheid en werk. Tevens moet er gestreefd worden naar een gelijke vertegenwoordiging van vrouwen en mannen in politieke en economische besluitvorming.

Toch zijn vrouwen en meisjes vaak nog achtergesteld ten opzichte van jongens en mannen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>