Afbeelding

Metropoolregio Rotterdam Den Haag gunt busvervoer VoornePutten en Rozenburg aan EBS

Actueel 1.051 keer gelezen

20 december 2017 - Het busvervoer in de gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg wordt vanaf december 2018 voor 10 jaar uitgevoerd door EBS. Dat is het resultaat van de aanbesteding voor de busconcessie voor dit gebied die door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag is uitgevoerd.

"EBS heeft een compleet vervoeraanbod bij ons neergelegd. De inwoners krijgen busvervoer dat vergelijkbaar is met de huidige situatie, met bussen die rijden op groengas. Een 'deur tot deur' reis is mogelijk met deelfietsen en TukTuk's. Mobiliteitsambassadeurs gaan inwoners met een beperking begeleiden bij hun OV reis. Hiermee draagt de vervoerder bij aan de inclusieve samenleving", zegt Lennart Harpe, portefeuillehouder OV-Ontwikkeling van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. R-net, mobiliteitspunt, deelfiets en TukTuk De nieuwe vervoerder start de concessie met een geheel nieuwe busvloot bestaande uit 49 toegankelijke bussen met WiFi, usb-aansluitingen, airconditioning en actuele reisinformatie op de displays. Deze bussen rijden op groengas, waardoor de CO2-uitstoot met 66% vermindert.

Dit is een mooie stap op weg naar zero- emissie. Een deel van de bussen rijdt in de late uren wat langer door voor een goede aansluiting met de metro in Spijkenisse. Binnen deze concessie zijn ook twee R-net lijnen opgenomen: de verbindingen Spijkenisse – Hellevoetsluis en Spijkenisse – Brielle. R-net staat voor snel, betrouwbaar, comfortabel en frequent rijdend openbaar vervoer. EBS biedt de reiziger 'reizen van deur tot deur' met deelfietsen op de grote haltes zoals Brielle Centrum en winkelcentrum Hellevoetsluis. Aanvullend op het openbaar vervoer kan de reiziger in Spijkenisse met een elektrische TukTuk reizen. Voor begeleiding voor, tijdens en na de reis met alle vervoersmiddelen, ontwikkelt de vervoerder een app. Reizigers kunnen zo eenvoudig de hele reis plannen; niet alleen voor het gebied van Voorne-Putten maar voor de hele metropoolregio. Daarnaast opent EBS een mobiliteitspunt bij het busstation in Spijkenisse. Concessie Voorne-Putten en Rozenburg Een concessie geeft een vervoerbedrijf het exclusieve recht om het openbaar vervoer te verzorgen in een bepaald gebied. De busconcessie Voorne-Putten en Rozenburg omvat de gemeenten Nissewaard, Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne en de kern Rozenburg.

De concessie heeft een looptijd van 10 jaar en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag draagt jaarlijks 7,5 miljoen euro hieraan bij. Voor sociale veiligheid subsidieert de Metropoolregio een bedrag van jaarlijks 200.000 euro. In april van dit jaar heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag besloten om het reguliere busvervoer en het maatwerk in combinatie met gemeentelijk doelgroepenvervoer op Voorne- 2 Putten apart van elkaar te organiseren. Hiertoe heeft de MRDH middelen beschikbaar gesteld. Deze opzet wordt nu voor het eerst toegepast in de regio Rotterdam Den Haag. De nu gegunde concessie aan EBS is voor het reguliere busvervoer. De aanbesteding voor het maatwerk is in voorbereiding; dit vervoer komt aanvullend op het aanbod van EBS 

Uit de krant

Uit de krant