Hellevoetsluis pakt ook na periodetitel de winst

Actueel 439 keer gelezen

Hellevoetsluis werd vorige week al periodekampioen zonder zelf in actie te komen voor de competitie dankzij een nederlaag van Sparta. Zaterdag vierde de ploeg de eerste prijs van het seizoen, maar de formatie van Edwin de Koning wilde dolgraag winnen van Berkel. Dat deden de Hellevoeters ook, het werd 2-1 (1-1).

Binnen twintig minuten was het Hellevoetsluis dat op voorsprong kwam dankzij een treffer van Ken Luijendijk. Echter binnen een minuut veroorzaakte Roeland de Bruijne een strafschop en Rob Vermaas scoorde vanaf elf meter de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd werd de winst toch nog op het scorebord gebracht dankzij Vincent Mast.

Niet gestolen
'Als je het scoreverloop ziet dan denk je dat het is gestolen, maar dat is zeker niet het geval. WE hebben vele kansen gehad om de score verder op te voeren, maar dat verzuimden wij. Na de 1-1 ging het gelijk op en had ook 1-2 kunnen vallen. Het laatste kwartier waren we wel de betere ploeg. We wilden dolgraag een gat met vier punten met Sparta vasthouden, maar door hun punten verlies is dat nu zes punten. We willen graag tot aan de winterstop bovenaan staan en eigenlijk kampioen worden', liet Edwin de Koning weten.

Zaterdag staat de derby met Zuidland op het programma.