Wethouder van Lith deelde BOB sleutelhangers uit tijdens alcoholcontroles afgelopen vrijdag
Wethouder van Lith deelde BOB sleutelhangers uit tijdens alcoholcontroles afgelopen vrijdag

Politie houdt alcoholcontrole op N57

Actueel 1.677 keer gelezen

In 2016 was er opnieuw een stijging van het aantal verkeersdoden. Veilig Verkeer Nederland (VVN) constateert dat te snel rijden, alcohol in het verkeer en het gebruik van de smartphone zorgen voor de meeste verkeersslachtoffers.

Ondanks de vele voorlichtingscampagnes zoals de bekende BOB campagne kruipen toch nog te veel mensen met een slok op achter het stuur.Daarom werden automobilisten en motorrijders afgelopen vrijdag onder meer op de N57 in de stromende regen verrast door een alcoholcontrole van de politie. De politie stelde twee teams op strategisch punten op om het woon-werkverkeer dat vanaf vrijdagmiddag na 15 uur naar huis reed op te vangen en te controleren. De alcoholcontrole duurde tot laat in de avond zodat ook deze weggebruikers een blaastest ondergingen.

Wethouder van Lith heeft onder meer Verkeer in de portefeuille en zet zich regelmatig in tijdens verkeerscampagnes. "Dit werkt preventief en is niet bedoeld om bekeuringen uit te delen. Veel mensen vergissen zich toch in de hoeveelheid alcohol die zij binnen hebben gekregen. Een glaasje wijn is al zichtbaar tijdens een blaastest. Het beste is nog altijd niets te drinken als je moet rijden." De politie was uiteraard scherp, automobilisten die nog snel even van baan wisselden om aan de controle ontkomen werden toch nog aan de kant gezet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant