spektakel in vele vormen op VoorneCross
spektakel in vele vormen op VoorneCross

Dit weekend: VoorneCross in Rockanje!

Actueel 827 keer gelezen

A.s. zaterdag 2 mei is het zover: Het VoorneCross festival! Dit cross festival wordt dit jaar voor het eerst onder de naam VoorneCross georganiseerd maar de geschiedenis van het oorspronkelijk Tentfeest voor plattelandsjongeren gaat al bijna 20 jaar terug in de tijd!

Door en voor eiland genoten lijkt het motto van de organiserende plattelandsjongeren Voorne, want Zwartewalenaar Chris Westerveld (Gazonmaaierracen), Rockanjenaar Renzo Zoon (Trailbike) racen mee en de Oostvoornse DJ Dennis Beesemer verzorgt de muziek tijdens het afsluitende Tentfeest. Daarnaast is er muziek van 5(!) lokale bandjes en zijn alle deelnemers van de Boerenbrommercross en het Trekkerbrekken eden van PJ Voorne zelf!

Ongekend Cross genot
Het terrein gaat om 12:00u open voor bezoekers. Het cross programma begint om 13:00u met de Boerenbrommercross, gevolg door de NK Gazonmaaierracen (4 klasse) en Trekkerbrekken. Van alle disciplines worden 3 manches gereden. Rond 18:00 zal de prijs uitreiking zijn. Tevens is er op een apart parcours een Trailbike demo van Renzo Zoon! Deze Rockanjese stuntpiloot heeft Trailbike als hobby, op een hindernis parcours van o.a. rioolpijpen, boomstammen en een afgekeurde auto gaat hij laten zien hoe hij zijn motor moeiteloos manoeuvreert. Graffiti kunst is er van Beware Street Art, deze lokale kunstenaars gaan een auto van nieuwe lak voorzien, maar dan op een alternatieve manier!

Muziek dat het Cross gevoel overtreft
In de tent, die langs het VoorneCross parcours staat, zijn vanaf 13:00u optredens van verschillende lokale bandjes waaronder Modder, Exit Through en Kinda Broke. Aan het eind van de middag komt hardrock formatie The Pistons de tent plat spelen, gevolgd door het doorgewinterde Rotterdams/ Westvoorns trio Gentlemen of Rock & Roll! The Pistons is een jonge lokale band die op steeds meer grote podia spelen en daardoor ook al wat ervaring heeft, wat weer te horen is aan de kwaliteit van hun muziek. Dat zelfde geldt voor Gentlemen of Rock & Roll, deze band bestaat uit ervaren muzikanten die zowel eigen werk als covers spelen! Een ideaal muziek programma om een lekker drankje te doen en te genieten van de cross!

Tentfeest met DJ Dennis Beesemer
Aansluitend is er een knallend tentfeest met DJ Dennis Beesemer. Deze lokaal bekend party DJ gaat er voor zorgen dat we de VoorneCross met een goed feestje gaan afsluiten! PJ Voorne organiseert de VoorneCross op het land van familie 't Mannetje aan de Natersedijk in Rockanje. De entrée voor het middag programma bedraagt 5 Euro, t/m 12 jaar gratis. Vanaf 21:00u is de entree tot het tentfeest 5 Euro voor leden en 10 Euro voor niet leden. Parkeren is gratis. Bezoek de site of facebook van de Plattelandsjongeren Voorne voor verdere info!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant