Ibis laat Spivo ontsnappen

Actueel 96 keer gelezen

De volleyballers van Ibis hebben met zes spelers een goede prestatie geleverd door met een minimale 2-3 (25-20, 25-23, 23-25, 11-25, 11-15) nederlaag het onderspit te delven tegen Spivo 3. Vooral in de eerste drie sets droop de spanning er af. ‘We gingen tot 20 punten gelijk op, waarna we doorliepen naar de winst (25-20 en 25-23). Andersom was dat ook in de derde set (23-25). ‘Met zes spelers was het moeilijk improviseren. We speelden perfect in de eerste twee sets, maar lieten het afweten in de vierde set (11-25). In Spijkenisse wonnen we met 0-4, maar zonder wissels was dat nu een opgave,’ aldus coach Adrie Prins. Ibis bezet in de tweede klasse A de zevende plaats. Ibis gaat aan staande zaterdag naar ’s-Gravendeel voor de ontmoeting tegen Benevia 2.

Volleybalsters zetten de opmars door
De volleybalsters van Ibis hebben na Volley2B (2-3), Fusion en Volley Zuid nu ook opponent Hou Stand met 3-1 (25-19, 25-15, 22-25, 25-17) aan de zegekar gebonden. De Hellevoetsen sloegen in de aanvankelijk rommelige, maar spannende en gelijkopgaande set toe vanaf 15-15 door vervolgens uit te lopen naar 25-19. De tweede set was tot aan de 12 punten een kopie van het eerste deel, maar door een goede servicebeurt van Manissa Bechtum en de aanvalskracht door het centrum van Lucinda Broecks liep Ibis uit via 19-12 naar 25-15. Door wat wisselingen in het derde deel was het even wennen, maar de meiden van de Morgenstont liepen met een minimale achterstand de hele set achter de feiten aan: 22-25 (2-1). De ploeg van Petra Hoogendoorn leek de negatieve periode in set drie in de vierde door te trekken, maar bij 6-8 kantelde de wedstrijd mede door een uitstekende serviceserie van Lucinda Broecks waarmee de achterstand werd omgebogen in een 14-8 voorsprong. Hou Stand kwam tot 19-14 nog wel even terug, maar Ibis liet zich de zege niet meer van zich afnemen: 25-17. Door de zege is Ibis in de tweede klasse A beland op de gedeelde achtste plaats. Bij Ibis ontbraken Tina Koudijzer en Ine Riela. De Hellevoetse volleybalformatie speelt aanstaande zaterdag in Den Oert in Spijkenisse om 18.00 uur tegen Spivo 3.