Afbeelding

Gijs!

Actueel 166 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het prachtige hondje op de foto heet Gijs. En dat is een mooie naam voor een mooi hondje. Het echtpaar op de foto heet Joop en Elly en die zijn sinds kort de nieuwe baasjes van Gijs. Eigenlijk wilden Joop en Elly helemaal geen hond.

Ze hadden immers meer dan veertig jaar een hond gehad en bovendien nog twee katten thuis. Tot ze op een braderie op De Struytse Hoeck Gijs tegenkwamen. Die dribbelde vrolijk met twee mensen mee en kreeg regelmatig commentaar van ’ Oh wat ben jij een leuk hondje! En dat was natuurlijk ook zo. Zo ging de wandeling over de braderie verder en toen ze later in de middag Gijs opnieuw tegenkwamen ontspon zich een wat langer gesprekje waarin Elly (als een grapje) vroeg of Gijs soms te koop was.

Het antwoord was bevestigend en werd even later verduidelijkt met de toevoeging dat Gijs niet echt te koop was, maar wel geadopteerd kon worden. Het hondje was eigendom van de Stichting Aai die altijd op zoek is naar nieuwe baasjes voor in de steek gelaten honden. Toen bleek dat Gijs prima met katten om kon gaan, zindelijk was en goed gezond, besloten Joop en Elly al snel dat dit hondje een extra stukje geluk in hun leven kon betekenen en nu woont Gijs tot volle tevredenheid bij zijn nieuwe baasjes. En wij gingen natuurlijk op zoek naar die mysterieuze Stichting Aai…

Stichting Aai
Stichting AAI (Animal Association International) is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kansloze buitenlandse en Nederlandse honden. Stichting AAI ondersteunt in het buitenland de plaatselijke dierenbeschermers o.a. door het financieren van sterilisatieprojecten en opvang van honden. Tevens wordt voor honden die daar geschikt voor zijn, een nieuw tehuis in Nederland gezocht. De honden komen normaal gesproken pas naar Nederland als er een nieuwe baas voor is.

Alle honden blijven eigendom van de stichting en worden (ter bescherming van de hond) geplaatst met een bruikleenovereenkomst, waar o.a. in staat dat de hond goed verzorgd moet worden, dat er niet mee gefokt mag worden en dat bij herplaatsing de hond altijd weer teruggaat naar de stichting. Stichting AAI heeft geen asiel en werkt alleen met opvanggezinnen De stichting is ook op Facebook te vinden, en op het internet o.a. op www.baasjegezocht.nl. Telefonisch is de stichting te bereiken onder de volgende telefoonnummers: 043-3655290 / 035-6946836 Blok & Van Balen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant