Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

OHVV winterkampioen vierde klasse I

Actueel 533 keer gelezen

Oudenhoorn- OHVV heeft de inhaalwedstrijd op het sportpark Eeweg in Oudenhoorn tegen SNS uit Stad aan het Haringvliet met 4-1 (2-1) gewonnen en zijn daarmee winterkampioen van de vierde klasse I geworden.

Dan Rolandus

''SNS had bijna alle wedstrijden met één doelpuntje verschil gewonnen of verloren, maar wij hebben er bij hen vier ingetrapt'', doelde Marcel Smith (47), die op de bank de afwezige trainer Mark van Os verving, op de overtuigende overwinning van OHVV. ''Wij waren de bovenliggende partij, maar door balverlies bij het uitverdedigen kwam SNS vanuit het niets op 1-1 en werd het toch weer lastig. Op slag van rust kwamen we op een goed moment op 2-1. We hebben in de tweede helft niets anders gedaan dan aanvallen, was het gewoon een eenzijdige vertoning.'' ''Het gaat tot nu toe goed'', gaat Marcel Smith, die het team o19 als trainer/coach onder zijn hoede heeft'', verder. ''We wilden vooraf aan het seizoen met de bovenste vijf meespelen en tot op heden voldoen we daaraan. Het is een mooie competitie, want ook Rockanje en DVV '09 staan nog heel dicht onder ons. Je weet dat je op het 'eiland' niet zomaar wint. We hebben ook diverse punten op Goeree-Overflakkee laten liggen. Het is een leuke afdeling met ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.''

Blij met 'zaterdag'
OHVV gaat met een lekker gevoel de winterstop in. ''Winterkampioen, klinkt leuk, maar het is nog helemaal niets, staan wel aan de top waarop we hoopten te staan'', sluit de voormalige doelverdediger van Nieuwenhoorn, SC Feyenoord, Dordrecht '90 (met één eredivisiewedstrijd tegen FC Den Bosch in de benen), Capelle, Hellevoetsluis en OHVV, af. ''We zijn favoriet voor de buitenwereld, maar dat moeten we dan wel waarmaken. Het is natuurlijk wel de bevestiging dat we op de goede weg zijn.'' Bij OHVV is men blij dat het vanuit de 'zondag' is overgestapt naar het zaterdagvoetbal. ''Het was in de derde/vierde klasse van het zondagvoetbal trekken aan een dood paard. Iedereen is blij met clubs als een Zwartewaal, Rockanje, Stellendam, SNS en een FIOS, eenzelfde omvang als OHVV. Wij waren als speler bovendien toe aan een normale competitie. De doelstelling was vooraf met een goede mix van ervaren en jonge spelers leuk voetbal te spelen. We zijn met een brede selectie met twee elftallen de competitie in gegaan. We hebben geloof ik een jaar of drie geen tweede elftal meer gehad. Daar spelen veel oudgedienden in. We hebben een selectie met veel body. We zitten alleen dun in de keepers. Melvin Vlietstra heeft een pinkblessure, dus is alleen Olivier de Man beschikbaar. Net zoals de oudere spelers Chris Peters en Rick Hopman ben ik als keeper ook bereid om op de bank plaats te nemen. De doelstelling is nu wel wat bijgesteld. We staan er goed voor, dus willen we zo lang mogelijk op de eerste plaats blijven staan, maar moeten wel rekening blijven houden met de achtervolgers.'' Aaron van der Steen, Jim Baks, Arie Bravenboer en Ramon de la Haye scoorden voor OHVV.

OHVV: Olivier de Man (75. Kai Benschop), Michael van Maurik, Aaron van der Steen, Chris Peters; David Keijzerwaard, Jim Baks, Gavin van Dort; Shi-Fa Steehouder, Arie Bravenboer, Ramon de la Haye.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant