Vijf dagen durende rechtszaak begonnen inzake moord op Caroline van Toledo | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl

Vijf dagen durende rechtszaak begonnen inzake moord op Caroline van Toledo

  •   470 keer gelezen   Actueel

Oostvoorne/Brielle - In september 2005, nu meer dan 14 jaar geleden, werd de gruwelijke moord gepleegd op Caroline van Toledo uit Oostvoorne. Het onderzoek kwam in 2007 op een dood spoor.

Twee jaar geleden kwam er echter weer schot in de zaak, doordat door nieuwe technieken dna sporen werden ontdekt op onder andere de riemen waarmee Caroline was vast gebonden achter in de kofferbak van haar auto. Deze dna sporen wezen naar de al eerder opgepakte, en weer vrijgelaten, Briellenaar Leon van M.

Vandaag, vrijdag dertien september, was na een uitgebreid juridisch steekspel van meer dan twee jaren, eindelijk de eerste inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Daarin legden drie getuigen verklaringen af, die, onafhankelijk van elkaar, allen wezen richting Leon van M. Alle drie verklaarden uit de mond van Leon van M. gehoord te hebben dat hij de moordenaar is. Leon van M., die deze zitting nauwelijks aan het woord geweest is, deed de verklaring af als onzin. Wat hem betreft gaat het om niks anders dan rancune jegens hem. Hij noemde de verklaringen fantasie verhalen.

De meest afschuwelijke details gingen over tafel met als dieptepunt de verklaring dat Caroline nog geleefd zou hebben op het moment dat haar auto, met Caroline vastgebonden in de achterbak, met benzine werd overgoten en in brand werd gestoken. Als dit waar is, is Caroline levend verbrand.

Op het laatste moment van de zitting deelde de rechter mede, dat twee nieuwe getuigen zich gemeld hebben. Naar alle waarschijnlijkheid worden die twee deze week nog door de rechter commissaris gehoord.

Aanstaande maandag is de tweede zittingsdag, waarop de dna deskundigen aan de tand zullen worden gevoeld over hun rapporten en conclusies. Daarna volgen in ieder geval nog drie zittingsdagen met maandag 23 september het slotpleidooi.

Archieffoto: Jos Uijtdehaage


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>