Hellevoetsluis doet weer mee voor periodetitel

Sport 377 keer gelezen

Terneuzen- De competitie zal voor Hellevoetsluis niet uitgaan als een nachtkaars. De rood-witten doen na de 1-2 (1-0) overwinning tegen Terneuzense Boys op Zeeuws-Vlaanderen in de Tweede klasse E weer mee voor de derde te vergeven periodetitel.

‘’We waren in de eerste helft te mak als we de bal verloren, niet gretig genoeg’’, bekritiseerde trainer Mark van Os de scherpte in zijn team. Terneuzense Boys counterde tien minuten voor rust naar een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust kreeg Jeffrey Burger in kansrijke positie de schoen net niet voldoende tegen de bal en keerde de Zeeuwse doelman een kopbal van Casper Bredius. Mark van Os uitte tijdens de rust zijn ongenoegen over het optreden van zijn manschappen. ‘’Ik was boos, heb gezegd dat als zij nog iets willen er een paar tandjes bij moeten.’’ Hellevoetsluis keerde in de tweede helft als herboren terug binnen de lijnen. Na ruim een uur spelen kopte Bethslot Woldeamanuel een hoekschop van Thomas Melching voor de voeten van de scorende Jeffrey Burger: 1-1. Nadat Burger en Bredius verzuimden de wedstrijd in het slot te werpen, sloeg Burger een kwartier voor tijd weer toe op een breedlegger van Brian Poelman: 1-2. ‘’We kregen daarna nog kansen om ons definitief te belonen. Nu bleef het oppassen. Dyron Bijl voorkwam ver in de extra tijd de gelijkmaker door een inzet van Terneuzen over het doel te tikken. Dyron wil het seizoen mooi afsluiten. We doen nog mee voor een vervangende periode, maar hebben dit niet in eigen hand.’’ Hellevoetsluis speelt op 11 mei uit tegen WHS en op 18 mei thuis tegen SVOD ’22. ‘’De laatste wedstrijd zou voor veel publiek wel eens een mooie afsluiter kunnen worden.’’

Hellevoetsluis: Dyron Bijl; Nathy el Kazadi (61. Joshua Huisman), Tijs van den Heuvel, Vincent Mast, Thomas Melching; Brendon Jansen (70. Brian Poelman), Gavin van Dort; Bethslot Woldeamanuel; Jeffrey Burger, Casper Bredius (70. Joey Salij), Nick Koopal (70. Tim van der Lijn).