Afbeelding
Wil van Balen

Vuurtoren voorlopig nog niet toegankelijk voor publiek

Algemeen 855 keer gelezen

Hellevoetsluis - Tijdens een inspectie aan de vuurtoren van Hellevoetsluis zijn scheuren in de bovenste verdiepingsvloer ontdekt, die verder onderzocht moeten worden. Tot nader onderzoek blijft de vuurtoren daarom gesloten voor publiek, zo meldt Rijkswaterstaat op haar website.

De constructieve veiligheid van de vuurtoren is niet in het geding en de omgeving blijft bereikbaar. In de gietijzeren vloer van de bovenste verdieping is scheurvorming geconstateerd. Omdat het niet duidelijk is hoe lang en hoe diep de scheurvorming is, is onderzoek noodzakelijk. Veiligheid heeft de hoogste prioriteit en omdat de draagkracht van de bovenste vloer niet gegarandeerd kan worden, blijft de vuurtoren voorlopig uit voorzorg gesloten voor publiek. De vuurtoren van Hellevoetsluis is een onbemande vuurtoren en de bovenste verdieping heeft geen vitale functie. Voor technisch personeel blijft de vuurtoren bereikbaar en geopend.

Onderzoek

Een onderzoeksbureau doet onderzoek naar de scheurvorming. De uitkomsten van dit onderzoek zullen zeker 3 maanden in beslag nemen en het is deze zomer daarom niet mogelijk om de vuurtoren als bezoeker te betreden. Na het onderzoek is meer duidelijk over de te nemen maatregelen. Rijkswaterstaat staat in nauw contact met de betrokkenen partijen in de omgeving en de gemeente en andere betrokkenen zijn geïnformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant