Archieffoto: Carola van de Loosdrecht

OHVV ziet de zon na cruciale zege weer schijnen

Sport 378 keer gelezen

Hoogvliet- OHVV heeft de cruciale staartwedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport met een 1-2 (0-1) overwinning afgesloten. De Oudenoornaars bezetten op doelsaldo de tiende p/d-plaats in de Vierde klasse F.

‘’Deze wedstrijd was na Abbenbroek weer een cruciale wedstrijd met een goed eindschot’’, kan trainer Peter Marcel Nauta met zijn team weer met een optimistisch gevoel naar de laatste wedstrijden toeleven. ‘’Je kunt nu zien wat een selectie van zeventien man teweegbrengt in de groep. Je hoeft niet bang zijn om een fout te maken, want met zo’n teamspirit wordt dat snel weer gecorrigeerd. Als we met deze groep in competitie waren gebleven, zouden we bij de eerste vier hebben meegedaan. Maar laten we ons nu eerst maar eens veilig spelen.’’ OHVV speelde een goede wedstrijd, maar verzaakte in de afwerking, hield daarmee RHS in de wedstrijd. Stony van den Berg opende al snel in de wedstrijd de score door een voorzet van Bryan van der Laan in het doel te koppen: 0-1. RHS probeerde in de tweede helft de Oudenhoornaars met een tegenoffensief te overrompelen, maar de storm was al snel geluwd toen wederom Stony van den Berg op aangeven van Dylan van de Loosdrecht de 0-2 aantekende. Tien minuten voor tijd kwam RHS toch nog onverwacht terug op 1-2. ‘’Dan weet je dat het nog tien minuten billenknijpen wordt, terwijl we met de talrijke kansen de wedstrijd allang in het slot hadden kunnen werpen. We bleven gelukkig de controle houden’’, aldus Peter Marcel Nauta. OHVV speelt op zaterdag 4 mei de belangrijke zespuntenwedstrijd tegen ZBVH. ‘’Mochten we deze wedstrijd winnen, dan kunnen we zomaar verder stijgen.’’

OHVV: Roy de Ruiter; Shi-Fa Steehouder, Bjorn van Zon, Ferani van Vugt, Xander le Pair; Bryan van der Laan, Thomas van Dort (46. Clifford Robinson); Mark van der Meijden (65. Jerreld Paskald); Dylan van de Loosdrecht, Stony van den Berg, Jonathan Francesca.