Afbeelding
Foto: Dave Gaal

Hellevoetsluis in extra tijd gelijk tegen koploper

Sport 400 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis is er andermaal niet in geslaagd om de gelijkspellenserie te doorbreken. De Hellevoeters leken tegen koploper MZC ’11 op een nederlaag af te stevenen, maar Jeffrey Burger schoot zijn ploeg ver in blessuretijd vanaf de stip naar het zevende achtereenvolgende gelijkspel: 1-1.

‘’Ik ben niet tevreden over het resultaat, maar wel over de collectieve inzet’’, sprak de balende trainer Mark van Os over het dubbele gevoel. ‘’We hebben één van de beste wedstrijden van het seizoen gespeeld.’’ Casper Bredius kreeg tot drie keer toe de kans de score open te breken, maar de keeper stond succes in de weg en diens kopbal verdween rakelings langs de paal, een reboundschot van Jeffrey Burger verdween op vijf meter van het doel over en Bethslot Woldeamanuel zag ook geen kans het Zeeuwse net te doen bollen. ‘’We hebben geen noemenswaardige kans tegen gekregen. Dan gaan we met een wonderbaarlijke stand van 0-0 rusten. De tweede helft ging gelijk op, maar wij kregen de betere kansen.’’ Casper Bredius zag zijn inzet via de lat over gaan en Nick Koopal strandde op de keeper. Na 66 minuten spelen nam MZC de leiding door de rechterspits, die een lange bal door de benen van Vincent Mast in het doel schoot: 0-1. ‘’Dan denk je, het zal toch niet weer zo zijn dat de gifbeker helemaal leeg moet. Daarna zijn we met vier spitsen volle bak in de aanval gegaan.’’ In de extra tijd werd Brendon Jansen binnen de zestien neergelegd waarop Jeffrey Burger de strafschop binnenschoot (1-1) en zo een onverdiende nederlaag voorkwam. ‘’Met de inzet van mijn spelers voelt het als loon naar werken, maar uiteindelijk verdiende er maar één te winnen en dat was Hellevoetsluis. Maar de complimenten voor het team. We hebben de hele eerste helft de controle gehad en we hebben in de tweede helft eigenlijk ook niets weggegeven. De derde plaats is in zicht. Daar gaan we dan ook voor. We hebben met Yerseke uit en DBGC thuis een lastig programma. Maar als we met dezelfde energie en spirit spelen dan gaan we vol voor de derde plaats.’’

Hellevoetsluis: Dyron Bijl; Nathy el Kazadi, Tijs van den Heuvel, Vincent Mast, Thomas Melching; Brian Poelman (62. Brendon Jansen), Gavin van Dort (87. Bo van Wingerden); Bethslot Woldeamanuel; Jeffrey Burger, Casper Bredius, Nick Koopal.

Lyshon Leona keert terug bij Hellevoetsluis
Lyshon Leona sluit zich voor het seizoen 2024/’25 weer aan bij de selectie van Hellevoetsluis. De inmiddels 23-jarige Leona speelde in het seizoen 2021/2022 al eens voor de Hellevoeters, destijds getraind door Paul Bestebreur. Door gewijzigde woonomstandigheden verhuisde de van origine rechtsback naar Meeuwenplaat, maar nu hij weer in Hoogvliet woont, heeft Lyshon aangegeven weer graag deel uit te maken van de selectie van de rood-witten. In 2008 begon Lyshon met voetballen bij VVK, later opgegaan in Kethel Spaland. Vervolgens stapte hij in 2015 over naar SVV, waar hij twee seizoenen heeft gespeeld. Omdat het met de club destijds wat minder ging, is Lyshon op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging, die hij vond bij Smitshoek. Daar kwam Lyshon Leona uit in de onder-17 en onder-19. Leona keert via Spijkenisse, Rijnmond Hoogvliet Sport, Hellevoetsluis en Meeuwenplaat weer terug bij Hellevoetsluis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant