Jarid Verstappen uit Hellevoetsluis is één van de teamleden van Team Lemontree & Minty.
Jarid Verstappen uit Hellevoetsluis is één van de teamleden van Team Lemontree & Minty. Foto: Wil van Balen

Geen tijd te verliezen!

Algemeen 1.004 keer gelezen

Hellevoetsluis - ‘Geen tijd te verliezen’, dat is het motto van Team Lemontree & Minty dat 13 juni de Mont Ventoux gaat beklimmen in het kader van de strijd tegen de ziekte ALS.

De zestienjarige Jarid Verstappen uit Hellevoetsluis is één van de teamleden die op dit moment volop in training zijn voor deelname aan de Tour du ALS. Hij kwam in aanraking met de ziekte via zijn vader, die vrijwilliger is tijdens de Tour. Jarid: “Mijn conditie is al goed op peil, ik ben lid van de Reddingsbrigade en van de duikvereniging. Ik moet nog wel op het loopwerk trainen. Mijn schoenen zijn al goed ingelopen door de bergwandelingen die wij jaarlijks maken. Ik ga het halen.” Jarid gaat de 21.5 kilometer lange klim van de Mont Ventoux met hoogteverschil van 1614 meter op 13 juni dus zo goed als zeker voltooien. Jarid speelt gitaar en hij is onder de indruk van wat ALS doet met George Kooymans van de Golden Earring, die in 2021 moest stoppen vanwege de ziekte. “Je kunt heel snel veel dingen niet meer,” zegt hij erover.

Samen met klasgenoot Xena is Jarid eveneens actief met het onderwerp ALS. Beiden zitten in 4vwo van Jacob van Liesveldt en hun profielwerkstuk gaat over Amyotrofische Laterale Sclerose, zoals ALS voluit heet. ALS is een ernstige, progressieve, dodelijke ziekte waarbij de zenuwcellen worden aangetast die nodig zijn om te kunnen bewegen. In een tijdsbestek van 3-5 jaar werken verschillende spieren steeds minder, tot zelfs helemaal niet meer.

Lemontree ICT
Naast ambassadeur en partner van Stichting ALS Nederland is Lemontree ook officieel sponsor van de Tour du ALS. Het ICT-bedrijf uit Alphen aan de Rijn verzorgt niet alleen de ICT rondom de Tour, ook voelt het bedrijf zich sterk betrokken bij het doel van de Stichting ALS Nederland. Lemontree is bezitter van het derde ambassadeurs puzzelstuk van Stichting ALS. Het puzzelstuk staat symbool voor het vinden van de oorzaak en de oplossing van de dodelijke spierziekte ALS. Als er een oplossing wordt gevonden voor deze vreselijke ziekte zullen alle ambassadeurs de puzzel leggen op het Malieveld in Den Haag.

Tour du ALStichting ALS Nederland wil met de beklimming van de Mont Ventoux zo veel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen Amyotrofische Laterale Sclerose en de aanverwante ziektes PSMA en PLS. De berg kan beklommen worden door te wandelen, hardlopen of fietsen. Op donderdag 13 juni 2024 wordt de Tour du ALS voor de 12e keer georganiseerd. Wilt u Jarid steunen? Dit kan via https://www.tourduals.nl/fundraisers/jarid-verstappen. Mocht u liever niet uw eigen e-mailadres invullen, dan kunt u het e-mailadres tourduals2024@gmail.com gebruiken. Ook bedrijven kunnen Jarid sponsoren. Er wordt dan een logo geplaatst op de webpagina van Jarid en hij zal er in zijn blog over schrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant