Een prinsesje in haar zelfgemaakte kasteel
Een prinsesje in haar zelfgemaakte kasteel

Mooie en grappige creaties tijdens de 68e Lampionnenoptocht

Actueel 274 keer gelezen

Een bonte stoet van vrolijke kippen, kuikens net uit het ei, prinsessen, drakentemmers, zeemeerminnen en nog vele andere bijzondere figuren trok afgelopen zaterdag door de straten van Nieuw-Helvoet.

Evelien Holleman & Wil van Balen

Al 68 jaar is de Lampionnenoptocht in Hellevoetsluis één van de jaarlijks terugkerende festiviteiten. Van oudsher wordt de optocht door de straten van Nieuw-Helvoet gehouden. De optocht vertrok, met de fanfare en majorettes van muziekvereniging Sempre Crescendo voorop, vanaf de Sportlaan richting Moriaanseweg om uiteindelijk langs de Rijksstraatweg weer terug te keren naar sporthal de Eendraght alwaar het jury oordeel klaar lag voor de deelnemers.

Bakfietsen en Batman
In vergelijking met vorig jaar was het weer een stuk aangenamer. Hierdoor was er veel publiek langs de straten die van de optocht genoten. Na een pauze in de Duindoornstraat werden de lichten ontstoken zodat de versierde wagens,bakfietsen, steppen en alle andere voertuigen goed te zien waren. Voor de vele kinderen die langs de route stonden te wachten was het spannend, maar vooral heel leuk om de stoet voorbij te zien komen. Zelf waren we bijzonder gecharmeerd van Batman die in zijn kleine, maar o zo stoere batmobile de route uiterst 'cool' aflegde en de lieve IJskoningin die parmantig in haar wagentje werd voortgetrokken.

Deze avond waren diverse muziekkorpsen aanwezig om met de stoet mee te lopen. "We begonnen met twee muziekkorpsen. Nu zijn het er al vijf. Ik geniet van de lampionnenoptocht. Het is zo leuk en ik ben ontzettend trots, " vertelde Riet Ruijlof. Negentien jaar geleden nam zij het stokje over en sindsdien zorgt zij met vele vrijwilligers voor een gezellige jaarlijkse optocht door de straten van Hellevoetsluis.

De verkeersregelaars en andere vrijwilligers hadden het ontzettend druk om alles in goede banen te leiden maar de avond verliep zonder echte incidenten. Alleen de redders in nood van de Reddingbrigade strandden helaas in de tweede helft van de optocht.

Winnaars
Burgemeester Milène Junius overhandigde de prijswinnaars hun bekers. Met eigengemaakte lampionnen won Gaby met haar mooie Frozen kasteel. In de categorie individueel won Giosve als Drakentemmer. Bij de kleine groepen werd De Kleine Zeemeermin de overduidelijke winnaar. Bij de grote groepen was Kamperen bij de Boer in de Hooiberg compleet met baby nummer één. En bakkerij Klok won bij de reclamewagens met Frozen.

Kamperen bij de Boer uit Oostvoorne en Bakkerij Klok ontvingen ook nog eens de wisselbeker. Zij mogen hun beker volgend jaar komen verdedigen. Mocht Bakkerij Klok de beker tijdens de 69e editie nogmaals winnen dan mogen ze hem definitief mee naar huis nemen.

Riet Ruijlof bedankte met nadruk sponsor EID die er voor zorgde dat de lampionnenoptocht ook dit jaar weer door kon gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant