Afbeelding

Erwin Schapers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Algemeen 668 keer gelezen

Barendrecht - Zaterdagavond 20 april ontving Erwin Schapers uit Hellevoetsluis, in het Inge de Bruin zwembad in Barendrecht, uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel een Koninklijke onderscheiding. Deze kreeg hij voor zijn bijdrage aan de waterpolosport en met name voor zijn inzet als nationaal en internationaal scheidsrechter, wordt hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Schapers begon op 18-jarige leeftijd naast het spelen van waterpolo met het fluiten van wedstrijden voor zijn eigen vereniging, de toenmalige Vlaardingse Zwem Club (VZC), later overgegaan in Zwemvereniging Vlaardingen & Schiedam (ZVVS). Hij heeft zich in de loop der jaren verder ontwikkeld als scheidsrechter. Via het leiden van de Nederlandse jeugd-, dames- en herentop werd hij scheidsrechter van internationale wedstrijden en toernooien. Onder andere Europese en wereldkampioenschappen en Olympische Kwalificatie Toernooien die over de hele wereld plaatsvonden.

Naast het fluiten van wedstrijden heeft Schapers ook zitting (gehad) in verschillende commissies bij ZVVS en de KNZB. Deze commissies dragen bij aan het goed functioneren van de vereniging en de waterpolosport in het algemeen. Voor ZVVS was hij voorzitter van de waterpolocommissie, was hij aansteller van scheidsrechters en opleider van officials en topsportcoördinator. Bij de KNZB was de heer Schapers voorzitter van de waterpolocompetitie, lid van de spelregel- en protestcommissie waterpolo en gaf hij online trainingen voor de vernieuwde vervolgopleiding voor waterpoloscheidsrechters. Dit is slechts een greep uit zijn vele activiteiten.

Erwin Schapers is al 40 jaar een zeer gewaardeerd scheidsrechter en vrijwilliger voor ZVVS en de KNZB. Hij heeft zich hierbij gedurende ontelbare uren geheel vrijwillig en belangeloos ingezet voor de waterpolosport. Burgemeester Rehwinkel reikt de Koninklijke onderscheiding uit tijdens zijn laatste wedstrijd als scheidsrechter in competitieverband in het Inge de Bruijn Zwembad in Barendrecht. Dit gebeurt met toestemming van burgemeester Schneider van Barendrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant