Afbeelding

Hockeyclub Voorne is Lekker Bezig in de kantine

Actueel 781 keer gelezen

Lekker Bezig, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) doet er binnen Hellevoetsluis zoveel mogelijk aan om jongeren aan te zetten tot sportief bewegen en gezond te eten. Onder andere diverse sportverenigingen werken hieraan mee.

Hockeyclub Voorne is twee jaar geleden gestart met het creëren van een gezonde sportkantine. We spraken met Marianne Veenbergen, voormalig bestuurslid van de vereniging maar vooral nog erg betrokken, en zij ziet echt een verandering. "Dat sporten gezond is weten we al, dat daar ook gezond eten en drinken bij hoort, vergeten we vaak. Er is een watertappunt buiten gemaakt, waar ieder lid en bezoekende teams gebruik van kunnen maken. De snoepautomaat is weggehaald, er kan nog wel snoep gekocht worden maar de keuze is beperkt.

Ook het assortiment aan energiedrankjes is verkleind. Er staan nu op de bar watertapflessen met fruit of groente erin. Ook wordt er tijdens de competitie elke week een gezonde snack verzorgd. En de ouders van de jeugdteams verzorgen om beurten voor een fruit of groente snack voor in de pauze en na de wedstrijden."

Hockeyclub Voorne is vanaf het begin partner van Lekker bezig! Hellevoetsluis en dat wordt binnenkort vast en zeker beloond met een certificaat Gezonde Sportkantine!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant