Wegwijs in het doolhof van zorgvragen
Wegwijs in het doolhof van zorgvragen

Care4kids: beurs voor specialistische zorg

Actueel 765 keer gelezen

Angela Flux en Mariska Zwaans, zijn 2 moeders uit Hellevoetsluis die naast hun werk/eigen bedrijfje ook druk zijn met alledaagse (zorg)vragen rondom het gezin.

Angela is van Help2Care. Wanneer u ouders bent van een kind met een beperking, of u bent een jongvolwassene met een beperking, is het vaak noodzakelijk om gebruik te (kunnen) maken van een bepaalde voorziening. Dit kan gaan om een rolstoel of aangepaste fiets (tandem/duo) en eventueel aanpassingen in of rondom de woning. Maar ook rondom de opvoeding, de dagelijkse begeleiding, naschoolse opvang of logeeropvang.

Er zijn in Nederland een heleboel regelingen en voorzieningen waar u of uw kind voor in aanmerking kan komen. Alleen…heeft u misschien, naast de dagelijkse zorgen, geen idee waar u moet beginnen met uitzoeken waar u moet zijn voor welke voorzieningen en vooral hoe u de aanvragen hiervoor het beste kunt organiseren, formuleren en administreren. Hier kan Help2Care u bijstaan.

Mariska is kindercoach bij Bloom&Grow. Ze komt bij jou thuis, waar jij je veilig voelt of je komt naar de praktijk en dan kan ze jou, je kind of jullie als gezin helpen met kleine en ook grote problemen waar je net dat ene zetje bij nodig hebt van iemand anders. In het kader van al deze (zorg)vragen hebben zij eind 2017 het idee opgevat om in Hellevoetsluis een informatieve gezinsbeurs te gaan organiseren. Dit vanuit persoonlijke interesse en ervaringen maar ook zeker omdat zij denken dat hier in deze regio een sterke behoefte aan is. En, de beurs gaat komen en wel op 10 juni 2018 in de Kerk aan de Ring.

Rugzak vol informatie
De beurs wordt opgezet voor ouders, grootouders, bonus- en pleegouders en professionele opvoeders. Kinderen zijn ook welkom (hier zal ook een activiteit voor worden georganiseerd). Het is de bedoeling dat de bezoeker antwoord kan krijgen op vragen omtrent: opvoeding, zorg gerelateerde vragen (dyslexie, faalangst, logopedie, fysiotherapie, voeding, speltherapie en coaching) en vrijetijdsbesteding in deze regio. Het doel is dan ook de bezoeker weg te laten gaan met een rugzak vol aan informatie; letterlijk en figuurlijk.

23 standhouders
De beurs is inmiddels gevuld met 23 verschillende standhouders, allemaal op het gebied van jeugd/zorg/opvoeding/vrijetijdsbesteding in onze regio. De beurs is echt bedoeld om ouders/verzorgers wegwijs te maken in het doolhof rondom (soms specialistische) zorg in deze regio.

De komende weken worden op https://www.facebook.com/care4kidshellevoetsluis/ de standhouders allemaal een voor een uitgebreid aan u voorgesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant