Hellevoetsluis mooier, veiliger en socialer maken...
Hellevoetsluis mooier, veiliger en socialer maken...

De Lijsttrekkers - 2 - Cilia Meerman - lijstaanvoerder bij het CDA

Actueel 674 keer gelezen

De bemoeienis van Cilia Meerman met de politiek in Hellevoetsluis komt voort uit haar interesse in het onderwijs. Nog steeds is ze als curator verbonden aan het Jacob van Liesveldt college in Hellevoetsluis. Onderwijs is dan ook het specialisme van dit altijd uitstekend geïnformeerde raadslid. Haar dossierkennis en betrokkenheid maken haar tot een bijzonder raadslid. Via de steunfractie van het CDA en de commissie Zorg, Welzijn en Onderwijs, kwam ze in de gemeenteraad waar ze de laatste periodes ook fractievoorzitter was. De eerste vrouw na een lange periode van mannen. Over nog een periode van 4 jaar heeft ze lang nagedacht. Ze wilde geen lijsttrekker worden omdat er niemand anders was. De planning was dan ook een andere. Ze ging in 2014 de gemeenteraad in samen Jelle Rijkeboer, die al enige jaren in de steunfractie was opgeleid en getraind. Jelle toonde zich een uitstekend raadslid met een brede interesse voor het jongerenbeleid, het openbaar vervoer en regionale ontwikkelingen.

Beoogd lijsttrekker
Jelle was dan ook voor de verkiezingen van 2018 de beoogde lijstaanvoerder. Maar geen enkele vorm van planning vervangt ooit stom geluk, en het geluk voor Jelle bleek in Belgie te liggen waar hij bij Hanna de liefde van zijn leven vond. Net als in de politiek volgde Jelle zijn hart. Leuk is dan zeker wel dat zijn jongere broer Wietze ook voor het CDA koos en nu als nummer 10 op de kieslijst staat. Maar Wietze mist nog wel de ervaring die Jelle bij zijn aantreden al had. Dat de 22 jarige Wietze de begeleiding van de 68 jarige Cilia goed kan gebruiken als politiek moeder is duidelijk

Stempel op beleid
De deelname van het CDA aan de huidige coalitie heeft volgens Cilia een duidelijk stempel op beleid gezet, vooral ook door wethouder Hans van der Velde, die als WMO specialist van de gemeente Goeree-Overflakkee overkwam om het decentralisatiebeleid van de overheid een van een Hellevoetse vorm en Hellevoet's maatwerk te voorzien. Dat gebeurde met vaart en daadkracht die hier en daar even wennen was, maar die wel van de gemeenteraad en overige collegeleden veel waardering kreeg. Ook de verbindingen die van der Velde wist te leggen tussen onderwijs en sociaal beleid dwongen respect af. Daar waar bij het VVE onderwijs vooral de nadruk lag op taalachterstand wist hij het breder te trekken en ook de woon en leefsituatie bij het onderwijs te betrekken. De tandem tussen onderwijsdeskundige Cilia Meerman en WMO specialist Hans van der Velde trok flink aan de snelheid van het peloton waardoor Hellevoetsluis hier vooraan in de koers lag. Voor het CDA zijn een schoon, veilig en sociaal Hellevoetsluis dan ook de echte speerpunten van beleid. De koers is uitgezet en in de komende vier jaar moet de reis worden gemaakt en zullen verschillende mijlpalen worden bereikt.

Het CDA is trots op het beleid van de afgelopen vier jaar en wil dat graag nog vier jaar voortzetten, met Hans van der Velden aan het roer en bootsman Meerman en scheepsjongen Wietze als richtpunten voor de navigatie..Als de politieke deining van het moment de bevolking van de havens niet bij de stembussen weghoudt, zou dat fijn zijn. Want als het die niet meer interesseert waar de reis heengaat is regeren met een minimaal kiezersmandaat een onzekere bestemming.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant