Afbeelding

Evie de Ruiter turnkampioen van Zuid-Holland Zuid

Actueel 757 keer gelezen

Evie de Ruiter van turnvereniging KDO-Sport is afgelopen weekend bij de pupillen 1 turnkampioen van Zuid-Holland geworden. 
Turnvereniging KDO-Sport organiseerde in turnhal De Fazant de regiowedstrijd van Zuid-Holland-Zuid.

Ook kwamen de D1 en vierde divisie turnsters van de Hellevoetse turnclub in actie. Een aantal turnsters turnden hun eerste wedstrijd met vloeroefening op muziek. Ninthe Boom werd elfde en Sara Boel zestiende. De pupillen 1 turnden een heel goede wedstrijd. Naast het goud van Evie de Ruiter werd Maeve Dreisch vijfde en was er brons voor Faye Kil. Amber van Rij sprong bij de jeugd keurig over de pegasus en werd zesde.

In de categorie junioren zette Lisa van Barneveld de hoogste score neer op vloer. Door een vervelende miscommunicatie op sprong werd zij negentiende. Ook bij Kyra Kot (twintigste) ging de vloer het beste. Annika Kamstra (vijftiende) had moeite met de salto van brug, maar voerde deze keurig uit. Lisanne van der Meer begon sterk op balk en vloer en eindigde op een nette zevende plaats.

Bij de senioren liet Cindy van der Stel een mooie sprong zien, maar moest vanwege een blessure na drie toestellen haar wedstrijd beëindigen. Femke Salemink (zevende) liet met veel enthousiasme haar nieuwe vloeroefening zien. Op dit onderdeel behaalde zij de tweede score. Celine Melaard was goed in vorm en won brons.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant