Nieuwe contouren na forse verbouwing
Nieuwe contouren na forse verbouwing

Buurthuis De Kooistee na de zomer weer open

Actueel 785 keer gelezen

Er wordt nog steeds druk getimmerd, geïnstalleerd en geverfd, maar volgens verwachting zullen de buurtactiviteiten in Buurthuis De Kooistee in de maand september waar kunnen aanvangen. Het pand werd vorig jaar aangekocht door Fysiotherapeut Eric Waasdorp, die met gemeente en gebruikers van het pand overlegde over hoe de nieuwe functie van het pand (Fysiotherapie) optimaal benut zou kunnen worden met een duidelijke verbetering voor de gebruikers van het buurthuis. De meeste gebruikers keren in het nieuwe pand dan ook graag terug, behalve Senadance die bij haar huidige stek in de Buurtkamer Ons Midden (Wateringe) zal blijven.

De Fysiopraktijk
De fysiopraktijk wordt verreweg de grootste in de regio,en zal worden uitgerust met een achttal behandelkamers en een grote oefenzaal waarvan één zijwand vrijwel geheel uit glas zal bestaan met een fraai uitzicht op de groene omgeving. De 12 personeelsleden van de fysiopraktijk krijgen in die nieuwe pand letterlijk de ruimte om hun behandelingen optimaal uit te voeren.

Wie na een CVA uit de revalidatie van Rijndam komt, kan hier naadloos de verdere revalidatie volgen. In het nieuwe pand staan tal van behandelapparaten met de nieuwste technieken waarin de innovatie op het gebied van bewegen en revalideren ver is doorgevoerd. Wie het gebouw binnenkomt (de hoofdingang ligt nu aan de voorkant van het gebouw en niet meer aan de zijkant) ziet als eerste de ontvangstbalie met wachtruimte waar ook een kopje koffie gedronken kan worden.

Buurtverbetering
Door de buurt is de verbouwing van het buurthuis met open armen ontvangen. Zij ervaren een verbetering van hun woongenot. Onder meer door de plaatsing van een hek rondom het complex, zodat de buurt meteen verlost is van hangplek waar jongeren lawaai maakten en drugs gebruikten. Een andere reden voor het hek is een recente inbraak waarbij veel materiaal voor de verbouwing werd meegenomen. De daders zijn inmiddels gepakt en het gebouw is van camera's voorzien. Desondanks zorgde de inbraak wel voor vertraging

Personeel
Ook het personeel is bijzonder ingenomen met de nieuwe werkruimte waarin alle faciliteiten waaraan het personeel maar behoefte mocht hebben zijn aangebracht. Hierbij moet zeker de moderne kantine met kookgelegenheid worden genoemd. Toiletten voor het personeel en gescheiden toiletten voor de bezoekers horen hier uiteraard ook bij.

Mogelijk eerder
Hoewel de bouw goed vordert is nog niet goed te zeggen wanneer de nieuwe fysiopraktijk kan worden geopend. Men hoopt in de loop van augustus, maar dit kan niet definitief worden gesteld en is van meerdere factoren afhankelijk. Uiteraard nemen wij er na de Vestingdagen weer een kijkje om u deelgenoot te maken van het nieuws over de beide gezichten van het nieuwe gebouw

Erik Waasdorp aan de kant waar straks de buurtactiviteiten plaatsvinden
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant