Hans van Lith: Het wordt een stukje Hellevoetsluis om trots op te zijn!
Hans van Lith: Het wordt een stukje Hellevoetsluis om trots op te zijn!

Gebiedsverbetering Sportlaan en ontwikkeling van voorzieningen weer een stap dichterbij

Actueel 1.004 keer gelezen

Het college van B&W van Hellevoetsluis heeft dinsdag 21 maart ingestemd met de Gebiedsvisie Sportlaan en omgeving. Het document dient als leidraad voor de verschillende ontwikkelingen in het gebied.

De bouw van het Integraal Kind Centrum (IKC), een nieuw zwembad/sportcomplex en woningbouw in de omgeving van de Sportlaan komt hiermee weer een stap dichterbij. Het gebied, met daarin de locatie van Vermaat en een deel van Helvoet, moet een mooie uitstraling krijgen met duurzame gebouwen en aandacht voor groen en water.Wethouder Hans van Lith van Stedelijke Ontwikkeling en Vernieuwing: "De visie geeft een goed beeld van wat we voor ogen hebben in het gebied. Nu kunnen we de verschillende deelgebieden verder gaan uitwerken. Het wordt een stukje Hellevoetsluis om trots op te zijn!"

Plannen Op het terrein van Vermaat waar nu het Truckcentrum staat, komt onder andere een Integraal Kindcentrum (IKC) waarin basisscholen De Bron (locatie Christinaplaats), Hendrik Boogaard (locatie Sportlaan), de Montessorischool (locatie Schoolslag) een peuterspeelzaal en opvang van de Kinderkoepel een plek zullen vinden. Wethouder van Onderwijs Margriet den Brok: "Een groot voordeel van een kindcentrum is dat er optimale samenwerking kan zijn. Dat biedt kans aan vernieuwing en kwaliteitsverbetering in het onderwijs én kinderopvang."

Aandacht voor omwonenden De bereikbaarheid en de verkeersveiligheid voor de huidige en toekomstige bewoners en gebruikers van het gebied zijn ook onder de loep genomen. Omwonenden en andere belanghebbenden hebben tijdens een inspraakprocedure hun mening al kunnen geven over de ontwerp-visie. Tijdens een druk bezochte informatieavond presenteerde de gemeente de plannen. Omwonenden vroegen aandacht voor de verkeersituatie rond de nieuw te bouwen school en sportcomplex. Ook werd de gemeente gevraagd rekening te houden met het parkeren in omringende straten en het behoud van het nu aanwezige openbaar groen. De inspraakreacties zijn voor zover mogelijk verwerkt in de definitieve visie. Deze wordt op 20 april voor besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant