Afbeelding

Burenruzie tussen Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn onbeslist

Actueel 1.054 keer gelezen

Hellevoetsluis- De onbetwiste derbytopper in de tweede klasse D tussen Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn is door treffers van Corly Bazoer en Ken Luyendijk geëindigd in een 1-1 (0-1) gelijkspel. Een terechte uitslag waren de trainers Steef Buijs en Edwin de Koning eensgezind.

Dan Rolandus

'Wij waren in de eerste helft de betere ploeg en in de tweede helft was Hellevoetsluis de bovenliggende partij. Dat had ook te maken met het wegvallen van Danny Kraijema. Dat neemt niet weg dat Roel Stouten het op die plaats goed heeft gedaan', was trainer Steef Buijs duidelijk in zijn commentaar. De toeloop naar het zonnige sportpark aan de Brielsestraatweg was met circa duizend belangstellenden zoals verwacht groot. De spelers, hand in hand met de pupillen van Hellevoetsluis, werden door de supporters met een Bengaals vuur warm onthaald. Het sfeertje zat er goed in. Het was bij vlagen ook een echte derby, want er werd op het veld  gestreden voor elke meter. Nieuwenhoorn was in de eerste helft met veel balbezit de bovenliggende partij, maar de kansen, voor Patrick Struyk en Charlo Hassell en aan de andere kant voor Merijn Wolters (paal) en Wouter Besters, waren over en weer. Op het half uur schoot Corly Bazoer bij de tweede paal een hoekschop van Brian Smits tegen het garen: 0-1. Tien minuten voor rust kwam Danny Kraijema na een duel met de doorgebroken Ken Luyendijk zwaar ten val en moest met een brancard worden afgevoerd. 'Mijn onderarm is op twee plaatsen gebroken en de aanhechting van pols naar de vingers is naar rechts geschoven', liet de verdediger van Nieuwenhoorn na ruim vier in het Maasstad Ziekenhuis te hebben vertoefd weten. 'Het was zo complex, waardoor alle dokters de foto 's hebben bekeken. Ik viel bij een duel naar achteren en kwam op mijn onderarm terecht. Er was geen plaats in het ziekenhuis, anders zou ik direct worden geopereerd. Ik zit nu in het gips en zal deze week worden geopereerd. Dan krijg ik een plaat in de arm en zal de revalidatie vervolgens nog zo'n zes weken duren.' Het onverzettelijke Hellevoetsluis, dat het vanwege de ziekte van Pfeiffer moest stellen zonder Davy Mierop, profiteerde op slag van rust van de desorganisatie bij de zwart witten, toen Ken Luyendijk een voorzet van Charlo Hassell binnenschoot: 1-1.

Spektakel
Nadat Corly Bazoer en Steven Pieternella in het begin van de tweede helft eendrachtig verzuimden om Nieuwenhoorn weer in het zadel te helpen, nam het felle Hellevoetsluis, gesteund door de fanatieke aanhang, het heft in handen. Zo verdween een kopbal van Ken Luyendijk via doelman Sander van Eck en de lat over en werden mogelijkheden voor Onur Furuncu en Serkan Yavuzyigitoglu onschadelijk gemaakt. 'Een gelijkspel was over de hele wedstrijd gezien de juiste afspiegeling, De doelverdedigers (Deshney Hoornweg en Sander van Eck, DR)  waren beiden belangrijk voor hun team. De sfeer rondom het veld was top. Jammer van de paar incidenten waar het enkele individuen betrof, maar die zijn er door het bestuur op aangesproken', aldus trainer Edwin de Koning. Jan Tuitel, die na lang blessureleed in de tweede helft zijn opwachting maakte, deelde de mening van de trainers. Wij hadden in de eerste helft een overwicht en de betere kansen en in de tweede helft kantelde de wedstrijd met een feller Hellevoetsluis. De omslag in de wedstrijd betrof het wegvallen van Danny Kraijema. Toch een rustpunt in het team. Bovendien schuift hij veel door, was zeker een aderlating. Bij ons was er veel onrust in het spel, speelden teveel de lange bal. Tegen het einde voorkwam Merijn Wolters binnen de vijf-meter een treffer van Hellevoetsluis.' De goed leidende scheidsrechter Vreeswijk trok slechts geel voor Remon Haze (Hellevoetsluis) en Regillio van Buuren (Nieuwenhoorn). De spanning aan de kop van de tweede klasse D is te snijden. Koploper Heerjansdam heeft een voorsprong van slechts vier punten op NSVV, dat op plaats zeven huist. Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis op de plaatsen vijf en zes hebben eveneens een achterstand van vier punten. Hellevoetsluis gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Heerjansdam en Nieuwenhoorn ontvangt Alexandria '66.

Hellevoetsluis: Deshney Hoornweg; Vincent Mast, Remon Haze, Öner Sang-A-Jong, Huseyin Yavuzyigitoglu; Sander van Pelt (75. Armin de Rooij), Frenk van Gelderen; Patrick Struik (46. Onur Furuncu); Charlo Hassell, Serkan Yavuzyigitoglu, Ken Luyendijk.
Nieuwenhoorn: Sander van Eck; Merijn Wolters, Regillio van Buuren, Danny Kraijema (35. Roel Stouten), Steven Pieternella; Brandon Nooitmeer, Brian Smits; Jordy Braber; Sevket Kasaroglu, Wouter Besters (65. Jan Tuitel), Corly Bazoer (80. Tom Sleeuwenhoek).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant