Erik en Gerard van Haastert; Erik zal zijn vader opvolgen in het hoveniersbedrijf. (Foto: Evelien Holleman)
Erik en Gerard van Haastert; Erik zal zijn vader opvolgen in het hoveniersbedrijf. (Foto: Evelien Holleman)
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Van Haastert Hoveniers

Actueel 2.299 keer gelezen

Hellevoetsluis - Gerard en Mieke van Haastert wonen op een idyllische plek in Hellevoetsluis. Midden in de polder, in het puur Hollandse landschap, omringd door akkers. Het bedrijf bestaat volgend jaar 35 jaar.

Gerards vader was agrariër en had zijn bedrijf nog geen 300 meter bij het huidige bedrijf vandaan.De groene vingers blijken in de genen te zitten bij familie van Haastert. "Twee van mijn broers zijn naar Canada geëmigreerd en hebben daar een boerenbedrijf opgezet."

In de voetsporen
Twee zoons van Gerard en Mieke zijn inmiddels in de voetsporen van hun vader getreden. Erik en Frank werken beiden al jaren als hovenier. Zoon Erik is sinds 1 oktober partner in het bedrijf en hij zal na verloop van tijd het bedrijf van zijn vader overnemen. "Dan ga ik aan mijn derde leven beginnen. Over twee jaar word ik 65 en dan ga ik langzaam afbouwen. Zoon Frank is een niet onverdienstelijk hovenier gebleken bij de wedstrijden waar hij aan heeft meegedaan. Zo werd hij tijdens de World Skills in Canada 2e, 1e bij de Euroskills en werd hij twee keer Nederlands kampioen tuinaanleg. Hij heeft zijn eigen hoveniers bedrijf opgezet. Gerard en Miekes derde zoon Bart is timmerman. De samenwerking tussen de bedrijven is een vanzelfsprekendheid waardoor de klant kan profiteren van alle expertises. Zonder Mieke zou het hoveniersbedrijf overigens niet kunnen draaien; zij verwerkt offertes, neemt de telefoon aan en is onmisbaar binnen het bedrijf.

Hovenier zijn is een sport
"Ik zie mijn werk als sport. Het is wel een zware baan; je werkt door weer en wind", vertelt Gerard in het najaarszonnetje in zijn prachtige tuin. "Iedere tuin is weer een avontuur. Het ene project vergt natuurlijk wat meer dan het andere. Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn werk. En ik leer de klant graag dingen, maar ik leer ook weer van de klant."

Duurzaam tuinieren
Gerard is een bevlogen man die zijn bedrijf zo duurzaam mogelijk wil leiden. Hij wil zoveel mogelijk lokale producten gebruiken en zo min mogelijk chemische middelen inzetten. Een voorbeeld is dat veel mensen vaak een bodembedekker verkeerd gebruiken, doe je dat op de juiste manier dan heb je geen onkruid. Bovendien onderbouwt hij de principes van de permacultuur; een economisch stabiele en ecologisch duurzame leefomgeving voor mens en dier. Op het terrein van Van Haastert wordt van het restmateriaal compost gemaakt voor hergebruik. Ook kunt u voor een gereduceerd bedrag restpartijen tegels kopen.

Ontwerp, aanleg, advies en onderhoud
Alles wat met ontwerp, aanleg, advies en het onderhoud van tuinen te maken heeft wordt door Van Haastert verwezenlijkt. Denk daar bij onder andere aan een beschoeiing plaatsen, vijvers graven, geluidsdichte wanden plaatsen, sierstraatwerk, pergola's, zwembadafwerking kortom alles wat met tuinaanleg en inrichting te maken heeft. "We werken veel voor particulieren alsook voor bedrijven. We werken meestal in ploegen van twee man, maar wij kunnen een klus met zes man aan. Er is altijd minstens één gediplomeerd hovenier bij zodat de juiste vakkennis paraat is. Als het nodig is dan worden twee ZZP'ers ingeschakeld." Er worden altijd duidelijke afspraken gemaakt en een offerte met de juiste planning."

Van Haastert Hoveniers V.O.F
Kleiweg 12
0181-315177 / 06 22 412 350
www.vanhaasterthoveniers.nl

 

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant