Afbeelding

Hans Venneker volgend seizoen naar Nieuwenhoorn

za 3 jan 2015, 16:55 Sport

Was het eerder Steef Buijs die de overstap naar Nieuwenhoorn maakte, is het nu Hans Venneker die dezelfde weg bewandeld. Hiermee wordt het succesvolle duo weer herenigd. De laatste 6 jaar hebben Steef en Hans met veel succes samengewerkt bij WRW/Brielle. Bij Nieuwenhoorn zal Hans in seizoen 2015/2016 de rol van Technisch Adviseur gaan uitoefenen. Voorzitter Daalhuisen: “Zoals eerder al aangegeven zijn we erg ambitieus bij Nieuwenhoorn en de weg naar de 1e klasse willen we bewandelen met de best mogelijke begeleiding.

De ervaring van Hans gecombineerd met de vaardigheden van Steef zullen de jonge en talentvolle groep spelers die we hebben in één keer stukken verder brengen”. Nieuwenhoorn ZA1 heeft de eerste helft van het seizoen goed afgesloten met een verdiende gedeelde 1e plaats samen met rivaal Hellevoetsluis. Hans Venneker geeft aan: “Nieuwenhoorn heeft de ambitie van een topamateur vereniging, ik zie het als een enorme uitdaging een bijdrage te leveren om een mooie club als Nieuwenhoorn weer terug te brengen op het niveau waar het hoort. De club heeft een fris bestuur en een duidelijke visie, dat spreekt mij erg aan.”.

Over Hans Venneker:
Hij staat bekend als “De man van de 9-4”. Op 19-jarige leeftijd wist hij voor Feyenoord maar liefst 5 keer te scoren in de wedstrijd tegen Ajax. Een ander historisch moment is de gelijkmaker in de legendarische overwinning van Feyenoord op Real Madrid. Bij Feyenoord werd hij opgevolgd door Ove Kindvall toen hij verkaste naar NEC. Vervolgens heeft Hans nog 7 jaar in het 1e van Sparta gespeeld, waar hij een aantal jaren heeft getraind onder de legendarische trainer, Wiel Coerver. In zijn carrière heeft hij een aantal malen voor het Nederlands elftal mogen uitkomen. Tot zijn achttiende was hij keeper, kwam als spits in het 1e van Feyenoord en werd vervolgens omgeturnd tot rechtsback door George Kessler als trainer. In het amateurvoetbal is hij onder meer betrokken geweest bij Hellevoetsluis, WRW en Brielle. Op Voorne-Putten is hij vooral bekend door zijn succesvolle sportzaak, Venneker Sporting, die sinds 36 jaar in Hellevoetsluis is gevestigd. Samen met zijn vrouw Sylvia woont Hans in Rockanje en hebben zij 2 zonen. Richard heeft de sportzaak overgenomen en Rob ‘zit’ in het kunstgras.

Over v.v. Nieuwenhoorn:
v.v. Nieuwenhoorn is de club van de gelijknamige dorpskern in de gemeente Hellevoetsluis. De laatste decennia was v.v. Nieuwenhoorn een succesvolle Hoofd-/1e klasser in het zondag amateur voetbal. Enkele jaren geleden is bewust een overstap gemaakt naar de zaterdag afdeling. Met een team bestaande uit alleen maar eigen jeugd is in seizoen 2013/2014 in de 4e klasse het kampioenschap afgedwongen en daarmee promotie naar de 3e klasse bereikt. Met ingang van seizoen 2014/2015 is Nieuwenhoorn niet meer actief als zondag hoofdklasser en focust de club zich prestatief alleen nog maar op de zaterdag. Recreatief wordt er nog wel op zondag gevoetbald.
De club steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken en beschikt over een goede en succesvolle jeugdopleiding alsmede een beleid wat op de ambitie is afgestemd.

Uit de krant