’t Capproen revancheert zich tegen Triade

Sport 533 keer gelezen

Groot Ammers- ’t Capproen heeft de nederlaag van vorige week tegen Thor met een 17-22 (10-11) overwinning tegen Triade volledig weggepoetst.

‘’We hebben het vorige week laten liggen, dus was iedereen gebrand en uiteindelijk zeer content met de overwinning’’, toonde coach Alex Krol zich ook opgelucht na de eerste zaaloverwinning. ’t Capproen moest het stellen zonder de geblesseerde sterkmakers Roy Vermaat en Nik Stolk. ‘’We hebben ons goed voorbereid, want het scoringsvermogen van Triade was vorige week optimaal. Maar op het veld scoorden zij een gemiddelde van 13 treffers.’’ Het gewaarschuwde ’t Capproen begon met een 0-2 voorsprong goed aan de wedstrijd, maar zag het fysiek sterke en irritant spelende Triade terugkomen. ‘’We konden ons er vanuit de ruit met tempowisselingen redelijk goed onderuit ballen. We leden in de eerste helft evenals Triade veel balverlies. Ik heb tijdens de rust gezegd scherper te zijn in de passing.’’ Dat pakte goed uit, want ’t Capproen scoorde met Color van der Perk voor Jente Dersjant vier keer op rij terwijl de sterk aangemoedigde thuisclub niet scoorde. ‘’We hebben die marge niet meer uit handen gegeven. Het bleef oppassen, want bij verslapping kwamen zij toch weer terug. Mike Jansen heeft het heel goed gedaan. In dit duel was er alles aan gelegen om te winnen en daar hebben we aan voldaan. We gaan zaterdag met vertrouwen naar Sperwers.’’

‘t Capproen: Dianne Kuiper (4 keer, 45. Yentl van der Perk), Jente Dersjant (1 keer, 38. Color van der Perk (1 keer), Freek Sjouw, Richard van Marion (7 keer); Brittany de Kruif (5 keer), Zoë van der Perk (2 keer), Mike Jansen (1 keer), Roan Jongejan (1 keer).