Nieuwenhoorn doorbreekt zegereeks van ’s-Gravenzande

Sport 450 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft met een 3-1 (1-0) overwinning de succes-serie van ’s-Gravenzande doorbroken. Nieuwenhoorn bezet de tiende plaats in de Vierde divisie A. Zaterdag wacht de derby in en tegen Spijkenisse.

‘’Deze overwinning hadden we nodig, nodig omdat je na een mindere serie ook wel eens moet winnen’’, stelde trainer Oscar Biesheuvel. ‘’We hadden vorige week ook de overwinning binnen boord, maar na een ongelukkige handsbal in een scrimmage kregen we een dubieuze strafschop tegen, nu hadden we met een 1-0 voorsprong en tegen tien man het geluk met meer ruimte een beetje mee.’’

Nieuwenhoorn moest in de eerste tien minuten eerst door de zure appel heen bijten alvorens het zelf tot aanvallen kwam. Bij de eerste de beste aanval was het ook meteen raak, toen Melvin Winterberg na een combinatie met Christiaan Dabaghian vanaf 25-meter raak schoot: 1-0. ‘’Het was in de eerste tien minuten alle Hens Aan Dek om de goal schoon te houden. Dat lukte gelukkig. Daarvan uitgaande kwamen we wat beter in de wedstrijd. Na de 1-0 waren we weer een keer weg toen de laatste man van ’s-Gravenzande op 25 meter van het doel een overtreding maakte op een doorgebroken speler (Chris Dabaghian, DR), die alleen op de keeper afging. Die speler kreeg rood. Dan sta je met 1-0 voor en speel je tegen tien man. Vanaf dat moment ging het pas echt goed draaien. We kregen net wat meer tijd dan wanneer alles vaststaat.’’ Nieuwenhoorn draaide op volle toeren, maar verzuimde wel enkele kansen in doelpunten om te zetten. Na de rust wederom een goed voetballende thuisclub dat de teugels strak in handen had. Na wat gemiste kansen tikte Jeroen van de Wal uit een hoekschop in de scrimmage de 2-0 binnen. Christiaan Dabaghian maakte vervolgens aan alle onzekerheid een einde: 3-0. ‘’De jongens hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. Als we de ruimte krijgen kunnen we goed voetballen. Tegen tien man kregen we de ruimte om te voetballen. We zaten bij 3-0 in een zetel. Dat feestje ging door tot een kwartier voor tijd toen zij 3-1 maakten. Dan wordt het wat onrustig. We hebben geen kansen weggegeven, maar het was toch opletten. Kortom, we hebben de eerste tien minuten overleeft en daarna een heerlijke wedstrijd gespeeld.’’

Spijkenisse
Nieuwenhoorn boekte een belangrijke overwinning, want ook de concurrentie verzamelde de nodige punten. Poortugaal won met 1-0 van koploper Kloetinge, Zwaluwen won met 2-0 van Spijkenisse, Jodan Boys won met 0-1 bij Achilles Veen en Sportclub Feyenoord speelde met 1-1 gelijk tegen titelkandidaat ODIN ’59. ‘’Het was wel belangrijk dat we de overwinning binnenhaalde. ’s-Gravenzande had een moeilijke start, maar hebben in een reeks van zes/zeven goede wedstrijden resultaten geboekt, dus was het ook de ploeg in vorm. Het gevoel van de overwinning maakte de blijdschap dus alleen maar groter. Na de moeilijke eerste tien minuten moet je ook het geluk hebben dat je de eerste de beste kans raak schiet. Vorige week hadden we de overwinning ook op ons bordje liggen, maar toen kregen we in de 93-ste minuut in de scrimmage een bal ongelukkig tegen de hand en een pingel tegen. Dus is de pech van vorige week nu weer een beetje recht getrokken. De rode kaart is zowel bij hen als voor ons bepalend geweest. Zij kregen met tien man de druk er niet meer op. Spijkenisse is de ‘Wedstrijd van het Jaar’ waar we met z’n allen naar uitkijken.’’ Bij Nieuwenhoorn ontbraken onder andere Frank Molendijk, Dimitri Gomes Almeida, Lukas Hamann en Gregory Paula. De wedstrijd tegen Spijkenisse op het Sportpark Jaap Riedijk begint om 14.30 uur.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Garrick Naarden (74. Nathanael Kazadi), Mike van de Ruit, Delano a Cohen, Kayo Renwarin, Roeland de Bruijne; Luke Korver, Jeroen van der Wal (75. Ferani van Vugt), Frank de Regt; Melvin Winterberg, Christiaan Dabaghian (90. Lars van Orselen).